Osvitanova.com.ua

Українці запустили освітній онлайн-проект, який навчить розпізнавати домашнє насильство та протидіяти йому.

 

Кожного року понад 1 000 000 людей в Україні страждають від різних форм насильства саме у своїх родинах. А до спецслужб звертається лише 10% жертв.

Толерантність до насильства в нашому суспільстві ускладнює можливість протидіяти цьому явищу. Наприклад, 18% чоловіків впевнені, що мають право побити жінку, якщо вона зрадила. А 22% жінок думають, що в окремих випадках заслужили насильство. Майже кожен третій чоловік вважає, що агресія в стосунках – приватна справа сім'ї.

Жертви насилля не мають сил для того, щоб звернутися по допомогу, деякі з них заплутані, деякі не усвідомлюють до кінця ненормальність того, що відбувається. Зовнішнім спостерігачам також часто незрозуміло, що саме відбувається. А якщо й зрозуміло, то на питання «як вони можуть допомогти», складно знайти відповідь.

 

Проект EdEra, за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, запустили освітній онлайн-проект — «Дім (НЕ)БЕЗПЕКИ». Курс розповідає, як розпізнати форми домашнього насильства, як допомогти собі, якщо ти жертва, як допомогти, якщо ти став випадковим стороннім спостерігачем, як виявити жертву домашнього насилля, як спілкуватися з жертвами насилля тощо. І мова йде не лише про фізичне насилля, коли синьці – зрозумілий маркер.

 

На сторінці проекту можна:

розповісти історію про домашнє насилля;

пройти тест, щоб зрозуміти, наскільки ті розумієшся на цій темі;

пройти онлайн-курс, який складається із 4 блоків: факти та цифри про домашнє насилля, форми домашнього насилля, причини та наслідки насилля, як допомогти.

Посилання на проект: nonviolence.ed-era.com

 

Курс можна продивитися за один вечір, він невеликий. Деякі лекції допомогли зняти професійні актори в стилі театру тіней. Безкоштовний, без реєстрації, з можливістю підпису на новини.

«Я впевнений, що курс є обов’язковим абсолютно для всіх людей. Заради щасливого та здорового суспільства», – написав при анонсі курсу Ілля Філіпов, засновник EdEra.

Перегляньте та розкажіть друзям та знайомим про освітній проект ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ, де ви не лише більше дізнаєтесь про домашнє насильство та його наслідки, але й знайдете поради, як допомогти іншим. Адже #ТиМожешЦеЗупинити.

Поширити у соц. мережах: