Osvitanova.com.ua

У світі існує безліч захоплюючих наук. Ми переконані, що всі вони шалено цікаві, але не всі нам пояснювали цікаво і з фантазією. Ми вирішили ненадовго знову стати дітьми і уявити, як би нам хотілося отримувати математичні знання.

Всім стояти, цукерки на столі

Така математика припаде до смаку будь-якій дитині. Заготовте заздалегідь листи з різною кількістю кіл і викладайте разом різні цифри. Цукерки можна замінити на будь-яку цікаву малюкові їжу – від ягід і фруктів до весело хрустких сухариків.

Веселі прищіпки

Мама вішає білизну? Ні, сьогодні вона принесла різнокольорові забавні прищіпки для іншого. Намалюйте на паличках для морозива різну кількість яблук, а на прищіпках напишіть цифри. Дитині буде цікаво підбирати паличку до прищіпки.

Зефірна математика

Цей спосіб сподобається всім ласунам. Виріжте з паперу великий кухоль і додайте в нього стільки зефірок, скільки точок випаде на кістках.

Музична пауза

Чудова ідея для тих, хто готовий потерпіти трохи какофонії в ім’я арифметики. Дайте кожній клавіші певну цифру (тут вам допоможуть стікери) і попросіть дитину скласти, наприклад, цифру 10.

Виростимо свій сад

Виростити свій власний невеликий сад допоможуть непотрібні помпони. Можна також використовувати кружечки зі звичайної губки, пофарбовані в різні кольори. А зимовими вечорами можна прикрасити ялинку.

Більше або менше?

Хто з нас в школі не бився з підступним «більше / менше»? Веселий доброзичливий крокодильчик допоможе дитині розібратися, що до чого.

Наряди сніговика

Зимова розвага для довгих вечорів. Змінюючи капелюшки для сніговика, дитині кожен раз потрібно буде прикрашати його в новий каптан. Доведеться повозитися, щоб підготувати все до гри, зате вона залишиться з вами надовго.

Яблучні дроби

Ох вже ці дроби … Кращого наставника, ніж яблуко, не придумаєш! Саме воно так вдало ділиться на четвертинки, які завжди можна з’їсти в нагороду за академічні успіхи.

Дроби + годинник: для сильних духом

Варіант для тих, хто вже освоїв дроби / годинник, але при цьому ще відчуває труднощі з другою частиною. На прикладі години дуже зручно пояснювати дроби, а на їхньому тлі поняття «чверть години» і «пів на третю» дадуться набагато легше.

Стриб скок

Ще один спосіб познайомитися з цифрами. Наклейте на підлогу великі цифри з ізоляційної стрічки, і нехай коридор стане ареною для юного стрибуна. Для просунутих можна ускладнити завдання, складаючи арифметичні приклади, відповіддю на які буде не слово, а кількість підскакувань. Веселощі гарантовано!

Годинникова премудрість

Такі інтерактивні годинники допоможуть дитині розібратися з визначенням часу, а відігнувши папірець, завжди можна підглянути і перевірити свої знання. Роблячи такий годинник, зверніть увагу на те, щоб кольори годин і хвилин збігалися з кольорами хвилинної і годинної стрілок.

Стаканчики

Візьміть 5 стаканчиків. На обідку трьох з них напишіть цифри від 0 до 9. На двох інших – знаки: додавання, віднімання, ділення, множення і рівність. З’єднайте і додавайте нові стаканчики, щоб скласти з них приклади. Така математика буде цікавою і веселою.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: