Osvitanova.com.ua

Як правильно використати інвестиції держави в НУШ, чи не зупиниться реформа на початковій школі, чи підтримають вчителів, які далі втілюватимуть зміни, – питання, які найбільше турбують вчителів початкової школи. Про це розповіли тренери, що проводять підвищення кваліфікації в межах реформи НУШ у Львівській області 10 грудня 2018 року, під час зустрічі з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич у межах її робочої поїздки у Львівську область.

«На наступний рік ми знову заклали ту ж інвестицію в 1 млрд гривень на новий освітній простір. Очевидно, що ми не залишимо вчителів напризволяще, також поводитиметься підвищення кваліфікації. Зараз для нас надзвичайно важливо отримати зворотній зв‘язок від педагогів і дещо переглянути перелік рекомендованого для закупівлі обладнання», – зазначила Лілія Гриневич.

Тренери НУШ також розповіли, що цьогоріч було багато невизначеності щодо закупівель.

«Школи у Львові самі вирішували, що закуповувати. Було очевидно, що трохи не звикли до такої кількості грошей та можливостей. Просто розгубилися. Окрім цього на школи гроші прийшли тільки в липні (Уряд виділив кошти на місця у квітні – Ред.) і було мало часу, щоб все зробити. Думаємо, що наступний рік піде краще», – розповіла Анна Байовська, директор львівської школи «Дивосвіт», тренер НУШ.

Міністр зауважила, що 2019-го МОН спробує ще раніше віддати гроші на місця, але все залежить від управлінської спроможності місцевої влади.

Поширити у соц. мережах: