Osvitanova.com.ua

Я вже розповідала, чому і як заохочую дітей брати участь в онлайн-олімпіадах з математики, та як я вирішила питання з записом домашньої роботи. Сьогодні поділюся своїм лайфхаком для вчителів, як урізноманітнити домашнє завдання і не  перевіряти при цьому купу зошитів.

На сайті «На Урок» відкрито нову рубрику «Тести». Вчитель самостійно створює тест з варіантами відповідей на сайті, а потім генерує кнопку «Домашнє завдання» та встановлює термін виконання. На сайті з’являється код, під яким учні знайдуть цей тест за посиланням join.naurok.ua. На цій сторінці учень введе своє прізвище та ім’я, код, наданий вчителем, і попаде на сторінку тесту, що задав учитель.

Виконавши тест, учень відразу бачить свій результат, а також ті завдання, де були допущені помилки. Учитель бачить результат, і в нього вже всі домашні завдання перевірено! Оцінки можна виставляти в журнал!

Крім цього, вчитель, виконавши певні завдання, отримує сертифікати різного рівня про те, що у своїй роботі він створює і  використовує інтерактивні онлайн-тести. А також можна використовувати тести, створені іншими вчителями, що є в базі тестів.

Хочу сказати, що така форма цікава і зручна як для учнів, так і для вчителів. Витратити 30-45 хвилин на створення тесту – це менше, ніж перевірити дві пачки зошитів. Мої учні просять такі домашні завдання щоуроку. Звичайно, замінити всі письмові роботи так не доцільно, але якусь частину потрібно.

Гадаю, що така форма роботи вам теж сподобається.

 

Поширити у соц. мережах: