Osvitanova.com.ua

Загальний опис

ВИД ЗАКЛАДУ - Школа

Main School - ліцензована альтернативна школа гармонійного розвитку дитини з використанням IT-технологій. Створена на базі IT-школи та IT академії. Школа покликана надавати дітям сучасні знання та навички, які знадобляться у світі майбутнього.
В нашій школі кожен учень – особистість, яка здатна зробити цей світ кращим. А наше головне завдання допомогти в цьому та розкрити їх таланти.

Переваги навчання в Main School:

• Сучасні індивідуальні методики створені на базі багаторічного досвіду та найкращих світових практик. Методики побудовані таким чином, що враховують особливості потреб дитини, сприяють розкриттю талантів та потенціалу. Це допомагає побудувати комфортний та ефективний процес навчання.

• Класи до 14 осіб. Діти навчаються в класах невеликими групами, що сприяє більш продуктивному навчанню і емоціональному спокою.

• Освітня ліцензія Міністерства освіти України.

• IT школа. На базі школи постійно діє IT школа вихідного дня. Програми постійно оновлюються до потреб сьогодення і це надає дітям можливість паралельно зі школою вивчити свою першу професію.

• Електронний щоденник. Для зручності батьків і дітей ми використовуємо лише електронні щоденники, де педагоги вносять інформацію про успіхи дітей, можливі зауваження, рекомендації та надають інформацію щодо всезагального розвитку учня. Для комфортного використання у батьків і дітей є свої персональні доступи. Кожен з вас зможе проконтролювати та побачити динаміку навчання і розвиток дитини.

• Гуртки, секції та шкільний парламент. В школі окрім основних блоків навчання діти можуть відвідувати різні гуртки та секції (танці, арт, шахи, техвандо, програмування тощо). Окрім цього в нас діє шкільний парламент дітей. На базі парламенту діти приймають активну участь в житті школі і пропонують своє бачення тих чи інших речей.

• Світлі та просторі класи, обладнанні за останнім словом техніки.

• Професійні педагоги, які доброзичливі та чуйні до дітей.

• Безпека – пропускна система, закрита територія, охорона, система відеонагляду у кожному приміщенні

• 3-разове харчування. Школа має індивідуальний план харчування для дітей. Меню розроблене з дотриманням правил здорового харчування нашими дієтологами.

• Екологічно чистий район, поряд з озером і парковкою, в 3-х хвилинах пішки від м. Голосіївська

• Підготовка до ЗНО.

• Мова навчання: українська та англійська. З 1 класу надається на вибір 2 іноземна мова.

Наш підхід до навчання:

• Використання сучасних IT технологій в навчанні (Hard Skills). В рамках освітнього процесу, на базі школи, діти вивчають програмування (за авторськими програмами), дизайн, створення ігор та перших роботів. Це допомагає учням дізнатись про професії майбутнього і спробувати себе в якості спеціаліста в обраній галузі. Всі знання підтверджуються сертифікатами.

• Індивідуальне навчання. На уроках з дітьми знаходяться завжди 2 педагоги (тьютор та педагог). Тьютор постійно супроводжує дітей і надає необхідну інформацію батькам про навчання та шкільне життя дитини. Для учнів тьютор – це старший товариш, що може допомогти в будь-якій ситуації. Це дає змогу педагогам зосередитись на навчальному процесі та надати більше знань учням, не відволікаючись на виховні моменти.

• Вивчення Soft Skills. В школі діти розвивають і на практиці застосовують психологію комунікації, роботу в команді, ораторське мистецтво, критичне та креативне мислення, емоційний інтелект. На практиці застосовують творче мислення інтегруючи свої навички в навчальний процес. На сьогодні soft skills – це перше, що вимагають від спеціалістів в будь-якій сфері. Після закінчення школи діти будуть володіти необхідними навичками і без стресу зможуть отримати омріяні професії.

• Мультиграмотність. В школі враховують не лише академічні потреби учня, але й індивідуальні, що сприяє підтримки інтересу до навчання. За допомогою спеціально розроблених програм для навчання, діти здобувають знання з фінансової, економічної та підприємницької грамотності. Вже в школі починається формування правової і громадської обізнаності.

• Профорієнтація. Діти не просто вивчають теорію, але в рамках майстер-класів та екскурсій будуть відвідувати різні професійні середовища і ближче познайомляться з рядом сучасних професій.

• Немає домашніх завдань. Всі завдання виконуються в школі. Ми розуміємо наскільки корисніше аби діти проводили більше часу з батьками – це позитивно відображається на їх розвитку і сприйнятті світу. Домашні роботи можуть бути лише в рамках проектів, які діти створюють разом з батьками.

• Дрес-код. Учень – це вільна, творча особистість, яка виглядає так, як бажає. В школі відсутня шкільна форма. Акцент робиться на акуратний зовнішній вигляд. Перед початком занять учні знімають в гардеробі верхній одяг та змінюють взуття. Спортивна форма під час занять з Асtivity є обов’язковою.

Виховний процес:
- Школа працює з 8.00 до 19.00 з понеділка по п’ятницю. По вихідних в школі працюють ІТ-курси для школярів.
- Навчання починається з ранкового кола, на якому дітки діляться своїми емоціями, враженнями та готуються психологічно до здобування знань протягом дня.
- Режим дня охоплює як інтелектуальний розвиток так і обов’язковий фізичний. Діти вивчають основні науки та додаткові предмети, які потрібні в сучасному світі. Окрім основного блоку предметів діти можуть відвідувати гуртки з танців, єдиноборств, шахи, ментальну арифметику, програмування, арт та багато інших цікавих напрямків. В перервах учні мають вільний час на спілкування поза межами класів, але обов’язковую умовою є прибирання гаджетів на час навчання. Всі мобільні телефони здаються адміністрації. Отримати свої гаджети діти можуть лише в кінці навчального дня.
- Обов’язковий блок навчання для діток початкових класів закінчується о 14.00. Діти старших класів закінчують о 16.00. Далі починаються додаткові гуртки та секції, а також робота над домашнім завданням.

Зв’язок з батьками:

В Main School немає старих батьківських зборів. Це неефективний і досить старий метод спілкування школи і батьків.

Ми обрали сучасні та ефективні методи комунікації:

• Батьківський клуб. Зустрічі проходять по тематичних напрямках з психологами школи.

• Електронний щоденник. Педагоги вказують всю інформацію про досягнення учня, цікаві моменти з життя школи та інформацію про інші заходи. Також в щоденнику вказують труднощі, які, можливо, виникли під час навчання, особливості поведінки чи інші зауваження.

• Майстер-класи та семінари. Батьки можуть взяти участь в житті школи і разом з дітьми відвідувати тематичні заходи.

• Сторінки в соціальних мережах та блог. Ми постійно інформуємо про життя школи та освітній процес за допомогою сторінки на Facebook, Instagram та блогу на сайті.

• Дні відкритих дверей. Ми завжди раді надати інформацію та показати школу для батьків, які планують віддати дитину до нас на навчання (про дати ДОД можна дізнатись зателефонувавши до адміністрації школи).

Окрім перелічених заходів ми завжди відкриті для батьків, які хочуть поспілкуватись особисто та мають питання.

Поширити у соц. мережах: