Osvitanova.com.ua

В українських школах розпочинається пора зимових свят. Учні чекають креативних і веселих заходів, однак часу на те, щоб їх підготувати, у вчителів зазвичай обмаль. Пропонуємо добірку ресурсів, де можна знайти вже готові сценарії, а також ідеї для школярів різного віку: від наймолодших до старшокласників.

«Розумака»

На сайті є велика добірка готових сценаріїв новорічної та різдвяної тематики для початкової, середньої та старшої школи. Також є сценарії до Дня святого Миколая. Усі матеріали — українською мовою.

Можна обирати за таймінгом: є великі за обсягом тексти, а також адаптовані для коротких заходів — від 30 хвилин до 2 годин.

Є можливість не брати сценарії повністю, а скачати чи переглянути онлайн окремі сюжетні лінії, сценки, вистави, жарти та вірші.

Доступна також велика бібліотека тематичної музики до свят: треків і мінусовок дитячих пісень.

«Сценки для шкільного свята»

Сайт повністю присвячений сценаріям шкільних свят. Є великий новорічний і різдвяний розділ, де можна знайти вистави та сценки — римовані й прозові.

Історії невеликі за обсягом, тому дітям буде не складно запам’ятати свої слова та ролі. Таймінг однієї сценки — 4-10 хвилин.

Також можна знайти фокуси, гуморески та привітання, якими можна доповнювати готові сценарії.

Є й розділи з колядками, щедрівками, конкурсами та загадками. Окремо — вірші до Дня святого Миколая.

Christmas

Англомовний сайт, присвячений підготовці до Різдва, ідеям подарунків, привітань, декоруванню ялинки та оформленню святкових залів. Підійде для тих шкіл і вчителів, які вирішили організувати захід англійською або просто хочуть зробити свято в західному стилі.

Тут можна знайти різні за обсягом вірші на тему Різдва чи невеличкі поеми для школярів різного віку. Їхній таймінг — 3-5 хвилин. Отож їх можна легко інтегрувати до будь-яких сценаріїв.

Також можна запозичити ідеї для святкових декорацій: як з підручних матеріалів зробити ялинкові іграшки, прикраси та гірлянди своїми руками.

«Урок-ЮА»

На цьому порталі українські викладачі діляться власними сценаріями свят і заходів. Окремого рубрикатора для новорічних свят немає, тому доведеться пошукати «вручну».

Більшість сценаріїв вчителі вже перевірили на практиці, отже можна дізнатися, чи вдалим був їхній досвід. До багатьох сценаріїв викладачі додають фото — одразу маєте ідеї з оформлення, декорацій та костюмів.

Можна зв’язатися з авторами сценаріїв через коментарі, якщо треба порадитися чи щось уточнити.

Багато нестандартних рішень — наприклад, ідея спортивного свята до Дня святого Миколая: з конкурсами та рухливими іграми.

Приблизний таймінг більшості свят — близько 2 годин.

The Spruce

Англомовний сайт, де можна знайти різдвяні ігри та розваги для дітей. Їх можна використовувати самостійно або ж адаптувати до ваших сценаріїв.

Наприклад, «Подорож Санти» чи «Снігова гонка» доповнять свято змагальними елементами. Однак варто враховувати, що кожна гра збільшить його тривалість на 10-20 хвилин.

«Усе до різдвяних свят»

Тут можна знайти готові сценарії для будь-яких зимових заходів, навіть до Старого Нового року та Водохреща. В усіх сценаріях вказано, для якого шкільного віку вони адаптовані.

На сайті є ідеї для шкільного театру, а також велика кількість колядок та щедрівок. До багатьох з них додано ноти.

«Чарівна скарбничка казок»

Усі сценарії зимових свят на цьому ресурсі створені на основі казок або адаптовані під казкові історії, тому підійдуть для наймолодших школярів.

Можна вибрати сценарії з українськими казками або казками народів світу. Є віршовані й прозові варіанти. Ідеї для вертепів, карнавалів, музичних чи танцювальних свят.

«Ерудит»

Тут зібрані ідеї для школярів будь-якого віку — з 1-го по 11-й класи. Для наймолодших багато нескладних віршиків та сценок, для старших — більш об’ємні ролі. Таймінг кожного свята — приблизно півтори години.

Є також ідеї для музичних і танцювальних номерів, а ще — конкурси для глядачів.

Поширити у соц. мережах: