Osvitanova.com.ua

Повний курс з математики та інших STEM-дисциплін від світової платформи дистанційної освіти Khan Academy буде доступним для українських школярів безоплатно. Проєкт з локалізації та перекладу уроків на українську запустив KSE Foundation за ініціативи Назара Другова – колишнього школяра, а зараз студента Tufts University, якому платформа допомогла підготуватись до вступу в університет.

«Коли у 2022 році почались відключення світла та обстріли критичної інфраструктури, часто доводилось не спати вночі та я використовував цей час для навчання. Проте я використовував Khan Academy англійською, а на українську не був перекладений жоден цілісний курс, тому українські учні не мають доступу до надзвичайно багатих та структурованих ресурсів платформи, – зазначає 16-річний Назар Другов, випускник школи «Базис». За допомогою Khan Academy, Назар підготувався до іспиту SAT і склав його на 1590 балів з 1600, що краще, ніж 99% учасників тестування у світі. – Разом з KSE Foundation, нашою командою та завдяки підтримці кожного, кому важлива освіта українських школярів, ми це змінимо».

Підтримати локалізацію STEM-уроків може кожен. Зробіть свій внесок у подолання освітніх втрат школярів за посиланням: https://foundation.kse.ua/projects/khan-academy-for-ukraine

На платформі міститься понад 5 000 відео з математики, природничих наук, економіки та комп’ютерного програмування, а також інтерактивні конспекти та тести до них. Наразі стартував збір $600 000 для перекладу матеріалів українською мовою та їхньої локалізації.

Раніше залучені на ініціативу кошти дозволили завершити переклад курсу базової алгебри та розпочати локалізацію рівнів «Arithmetic» і «Precalculus» – це дасть можливість охопити важливі теми зі шкільної програми з математики та розпочати підготовку до університетської програми.

До реалізації проєкту долучена команда з 39 фахівців. Окрім Назара, у команді працюють Лейкер Ньюхаус, студент MIT, який допомагав розробити курс Multivariable Calculus для платформи; Тарас Павлов, математик, експерт з навчальних програм; студенти Університету «Київська школа економіки», фахівці з перекладу, автори відео, аудитори та редактори.

Завдяки їхній роботі українські школярі вже мають доступ до курсу «Algebra Basics» – він складається з 7 повністю локалізованих розділів, які охоплюють теми з алгебри української шкільної програми для 6–8 класів.

Стратегічна мета ініціативи: забезпечити вільний доступ до якісних STEM-уроків з персоналізованим підходом для всіх українських школярів – будь-де та будь-коли.

{{read_more|Читайте також| 6470, 6468}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: