Osvitanova.com.ua

Таня Орлик, співзасновниця Корпоративної бібліотеки електронних та аудіокнижок Kuka (колишній сервіс Book Box) та координаторка програми Library For All Ukraine, у своєму блозі в інстаграмі поділилася трьома кроками до того, щоб читання стало регулярним, тобто увійшло у звичку. Ось що вона рекомендує.

Більшість людей схильні до запійного читання.

То пів року ніяка книжка «не заходить», то пішла душа в рай, і ми читаємо серію з семи книжок за два дні й дві ночі.

Я не закликаю вас відрікатися від книжкових загулів. Але дуже хочу, щоб вони були вишенькою на торті регулярного читання. Регулярно — це бодай тричі на тиждень по 30 хвилин.

Регулярне читання знижує стрес, гострить пам’ять і мислення, розвиває мову та навички спілкування. Та ще й подовжує життя на 2 роки – згідно з дослідженням Yale School of Public Health.

Я люблю дивитися на читання як на будь-яку іншу здорову звичку. Прості кроки, що допомагають подружитися зі спортом чи здоровим харчуванням, класно працюють і з читанням.

1. Рішення зробити читання частиною стилю життя

Наша мета не прочитати, а читати.

Ми граємо в довгу.

2. Розуміння особистого сенсу

Хочу:

- бути розумним і творчим

- пірнати в інші світи

- проводити якісний час наодинці

- належати до спільноти читачів

- відпочити від соціальних мереж

3. Подбати про умови для читання

Що красивішим ми зробимо досвід читання, то легше нам читатиметься. Отже, працюємо над дизайном досвіду читання. Думаємо про час, одяг, фоновий шум, світло і навіть напій, що зроблять читання якомога легшим та регулярним.

{{read_more|Читайте також| 5676, 6161}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: