Osvitanova.com.ua

Літо – найкраща пора, щоб читати багато нового та цікавого. Ми разом із національною книжковою платформою Yakaboo пропонуємо добірку таких книжок для малюків, школярів та старших підлітків.

Ведмежуня мандрує в Карпати, Світлана Стретович

Жанр: казка
Вікова категорія: 3-5 років

Це історія про Ведмежуню, яка живе в Києві, але мріє вибратися на найвищу вершину України. Навіщо? Щоб побачити звідти свою домівку! Але де ж та вершина та як до неї дістатися? З ким доведеться долати виснажливий шлях і що побачить Ведмежуня на горі? І чи не злякається вона таємничих очей, які пильно стежать за нею вночі…

 

Слоносторія мистецтв, Дар'я Мельник, Влад Тоткал

Жанр: пізнавальна інтерактивна книжка про мистецтво
Вікова категорія: 6-8 років

Чи було у тебе бажання вирушити в мандрівку у світ мистецтва, де кожен куточок приховує щось неймовірне та цікаве? Якщо так, то ця історія — саме для тебе. Тут ти зустрінеш бабусю Ліщину, яка розповідає маленькому Фундуку про свої неймовірні пригоди. Він не лише уважно її слухає, а й пильно вивчає цікаву інформацію про мистецтво. Ця книга допоможе тобі стати справжнім художником. На кожній сторінці на тебе чекає цікаве творче завдання. Відкривай книгу і вирушай у подорож разом з бабусею Ліщиною та маленьким Фундуком. Для тебе у цій книзі — чарівний світ незабутніх пригод, сповнених мудрістю та красою мистецтва!

Чимчикун. Історії Країни НаДобраніч, Олеся Лужецька

Жанр: фентезі для дітей
Вікова категорія: 9-12 років

Кожен з нас – це дивовижний непізнаний світ. Світ таємниць і загадкових історій. Світ оксамитових бажань і цукрово-перчених мрій. У цьому світі все злагоджено і немає нічого зайвого. Трапляється, що певні механізми нашого світу виходять із ладу, і ми закриваємо себе на тисячі замків, ховаємо у мільйони потаємних скринь і боїмося туди зазирнути. На щастя, є Країна НаДобраніч, в якій живе великий мрійник Чимчикун, герой цієї книги, він знає, як відімкнути замки, зняти важкі засуви і відкрити скрині людського світу. Вирушайте в подорож з Чимчикуном, але стережіться, поряд чатує страшний чародійник Морок.

 

Завірюха, Анастасія Нікуліна

Жанр: міфологічне фентезі
Вікова категорія: для підлітків

Заради звичайної людської дівчини він порушив тисячолітні закони та пішов наперекір самим богам. Яр — син давнього роду Завірюх, наділених могутньою силою. Та що вісім років вони покидають власні домівки, щоб утекти від неминучої ненависті людей. А все тому, що через жорстоке прокляття втратили найголовніше — любов. Хто стане на бік світла, щоб протистояти мороку? Чи Великі почують молитви смертних? Часу обмаль. Адже Пітьма вже давно засіла в душах людей і всевладних богів…

 

Космос, прийом, Марк Лівін

Жанр: книжка про дорослішання
Вікова категорія: старші підлітки

Зоряна складає сумні пісні на укулеле й зачитується книжкою про хлопця, який мандрує лісами. А інколи боляче б’ється ногою об кут, щоб вивільнити свої емоції й почуття. Зоря — м’яка, потайлива і трохи незграбна підлітка. Ніхто не знає, що вона відчуває насправді. Навіть Мама. Ровесники закохуються, курять травку, завойовують авторитет, а Зоря витрачає всі заощадження на пошук батька, про якого багато років поспіль затято мовчить уся родина. Дівчина вирушає на пошуки чоловіка, причетного до її появи на світ, — і опиняється на порозі дому батька, який вважає себе ветераном міжгалактичної війни… Це зворушлива історія про дорослішання, людські байдужість і небайдужість, дружбу, ментальне здоров’я та маленькі кроки назустріч людям, яких любиш.

{{read_more|Читайте також| 6446, 6434}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: