Osvitanova.com.ua

20 березня світова спільнота відзначає Міжнародний день щастя (International Day of Happiness). Ми вирішили подивитися на одне з найновіших досліджень щастя в статті Newsweek  – що кажуть його результати про те, як стати і залишатись щасливим. Вчені дійшли висновку, що відчуття щастя може бути результатом щоденного застосування низки технік. 

Дослідники з Бристольського університету (Великобританія) розробили курс «Наука щастя» і поспілкувались з студентами, які застосовували поради з курсу, і з тими, хто не закінчив курс і відповідно не застосовував рекомендації. 

«Це як відвідування спортзалу: ми не можемо очікувати, що після відвідування одного заняття, будемо у формі назавжди. Так само як і у випадку з фізичним, ми повинні постійно працювати над своїм психічним здоров’ям, інакше поліпшення будуть тимчасовими», — сказав співавтор дослідження Брюс Гуд, професор психології розвитку в Бристольському університеті.

На курсі, який стартував у 2018 році, студенти отримали наступні рекомендації, які сприяють відчуттю щастя: 

Спілкуватися з незнайомцями. Рідше користуватися соціальними мережами. Проводити час на природі. Висипатись. Дарувати подарунки іншим. Медитувати. Вести щоденник. Практикувати оптимізм і вдячність. Бути добрим до інших.

Ці поради ґрунтуються на тому, як ці дії впливають на мозок і тіло: самотність ослаблюють нашу імунну систему. Дарування подарунків активізує центри винагороди в мозку. Оптимізм сприяє високій якості життя.

Поради зазвичай діляться на два типи: 

для негайного застосування — добрі вчинки, ведення щоденників, записування речей, за які людина вдячна тощо; практики, які вимагають постійних зусиль протягом тривалого часу, — медитація, фізичні вправи і достатній сон.

Згідно з дослідженням добробут тих, хто пройшов курс, одразу зріс на 10-15%. А з часом, коли вже почали працювати практики з довгостроковою перспективою, студенти стверджували, що ще більше стали щасливими. 

{{read_more|Читайте також| 3615, 1412}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: