Osvitanova.com.ua

Україна багата на вишукані традиції та обряди, стародавні вірування та міфи. Наші люди — відомі на весь світ. Інженери, лікарі, учителі, винахідники, науковці… Сотні років усе, що стосується української нації, стирали з історії. Нас хотіли змусити не пам’ятати, але сьогодні ми повертаємо своє, відновлюючи забуті імена.  Видавнича група «Основа»  створила серію книг «Це наше, українське», щоб занурити дітей та дорослих у світ культури, спадщини, цінностей та усього, що формує українську націю. Адже для народу його історія — це не просто минуле, це його душа.

1. «Українські науковці та винахідники»

Вам відомо, що першу мову програмування написала українка Катерина Ющенко? Пані Катерина жила інформатикою. Її наукові роботи стали найвідомішими у світі. Її історія ввійшла в книгу «Українські науковці та винахідники», яка містить 28 ілюстрованих оповідань біографічного змісту про українців, які жили в період з XV до XXI століття. 

Обрані постаті не дуже відомі широкому загалу, окремі імена відновлено в науці та суспільстві лише за часів незалежної України. Усіх об’єднує одне — свого часу вони створили чи зробили щось абсолютно несподіване:

кіноапарат і радіокерування; комп’ютерна мова й мова мая; хірургічні операції та ліки; незвичні словники й знахідки таємничих племен; «конструктори» для бджіл та «молодильні» яблучка; навколосвітня подорож та політ до Місяця…

Книжка вчить цінувати інтелектуальне надбання нашого народу й пишатися розумними, винахідливими, кмітливими, волелюбними українцями!

2. «Творці української нації»

 

Книжка містить 28  ілюстрованих оповідань про діячів, які, кожен по-своєму, великими чи малими справами, сприяли розвитку українській державності, національному відродженню, є прикладами відстоювання ідеї незалежності, волелюбності українського народу.

Наші пращури крізь роки гідно пронесли ідею незалежності, прагнення бути вільними у власній країні й бути господарями на своїй землі. Хто ці люди? Насправді їх дуже багато. Князі, отамани, гетьмани, шляхтичі, адвокати та історики, просвітники та політики, вчителі та агрономи... 

Завдяки діям і вчинкам героїв оповідань цієї книги ми маємо змогу вільно висловлювати свою думку, вибирати віросповідання, вивчати мови й науки, робити те, що до душі, вибирати до влади тих людей, яким довіряємо.

3. «Від Змія до Мачухи. Українські вірування в міфах і казках»

А чи доводилося вам заблукати? У давнину наші пращури вірили, що то Блуд, злий дух лісу, збив їх з дороги. Про вірування українців можна дізнатися з книги «Від Змія до Мачухи», яка містить 28 ілюстрованих оповідань про давні українські вірування, зокрема образи-символи, героїв демонології, тотеми, героїв казок та міфів.

Діти часто дізнаються про них, коли читають казки, але не завжди розуміють глибинний зміст цих імен і персонажів. Саме через них наші пращури формували світогляд і доносили розуміння світу, виховували, вчили. 

«Це наше, українське» — серія книг для дітей від 8 років. Тексти повністю адаптовано для читання дітьми. Дібрані розповіді книжок допоможуть читачеві зрозуміти, що мудрість, розум, спостережливість, винахідливість, гордість, воля українського народу мають глибокі корені й варті того, щоб розвивати й плекати їх у собі.

Замовити видання можна на сайті Видавничої групи «Основа» за посиланням: https://osnova.com.ua/ditjam/l/serija:ce-nashe-ukrainske.html 

{{read_more|Читайте також| 4704, 4559}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: