Osvitanova.com.ua

Школи запрошуються до участі в сертифікації «Кар’єрно-орієнтована школа» (КОШ). Проєкт реалізується в межах програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки USAID, яка втілюється IREX в Україні у партнерстві з Центром «Розвиток КСВ». Партнери проєкту: Міністерство освіти і науки України.

Участь вашої школи у програмі сертифікації «Кар’єрно-орієнтована школа» дасть змогу:

впливати на систему освіти (вдосконалювати програми, розширювати можливості, покращувати взаємодію між різними рівнями освіти); запровадити системну роботу зі створення рівних можливостей, кар’єрного самовизначення для школярів; створення умов для свідомої самореалізації дітей в майбутньому; зниження рівня стресу та психологічного тиску на випускників та їх родин; сприяти розвитку української економіки, створюючи передумови для розумної, збалансованої підготовки фахівців у різних сферах; сприяти зменшенню кількості безробітної молоді та кількості людей, що виїжджають на заробітки за кордон.

Це дійсно унікальний шанс покращити робочі процеси з профорієнтації та отримати кращі результати учнів у майбутньому. 

Відгуки шкіл, які вже обрали шлях КОШ

Відгук від директорки СтеблівськогоЗЗСО І-ІІІ ст., Хустської міської ради Наталії Сабадош:

«Проходження сертифікації було дуже корисним. По-перше, весь процес допоміг нам детально промоніторити поточну ситуацію та підсвітив слабкі місця, над якими варто працювати. По-друге, ми чітко визначили конкретні кроки в роботі з учнями у кар’єрному орієнтуванні. Стало більше інформації про професії, роботодавців і загальну ситуацію на ринку праці. Наразі наші вчителі отримали завдання на підсилення навчальних процесів за допомогою отриманих знань».


Відгук від директорки Боярського академічного ліцею «Гармонія» Щеголь Віри:

«Після сертифікації напрям профорієнтації ліцею почав працювати набагато краще. Тому що було чітко визначено напрям руху і сплановано роботу по кар’єрному орієнтуванню».

Відгук від заступника директора Ліцею №6 імені Івана Ревчука Івано-Франківської міської ради Цюпер Надії: 

«Насправді наявність кар’єрного консультанта в ліцеї є доречним. Зважаючи на ситуацію, що склалася в країні, діти зараз дещо розгублені, тому потребують допомоги й підтримки. Пройти сертифікацію було правильним рішенням. Тепер є чітке розуміння як краще визначити вектор руху і допомагати дітям при виборі майбутньої професії та вищого навчального закладу».

✍️Аби зареєструвати свою школу, переходьте за посиланням: https://forms.gle/ZPkiUzbd2gBgCAWf8

 

{{read_more|Читайте також| 5909, 5871}}

Джерело титульного фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: