Osvitanova.com.ua

3 березня платформа Сareer Hub Центру «Розвиток КСВ» та Міністерство освіти і науки України, спільно з організацією IREX в рамках  програми «Мріємо та діємо», що  впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) проведуть захід-обговорення серед освітян на тему створення системи кар'єрного консультування в Україні: школа-ЗПТО-ЗВО. Захід буде супроводжуватися компонентом інтерактивної виставки – тематичних стендів про майбутнє роботи 2030 в Україні (Future of work).

Дані соціологічних досліджень свідчать про те, що кожен третій випускник школи обирає майбутню професію без урахування власних здібностей і лише третина школярів цікавиться своїм професійним майбутнім. Проблема полягає в тому, що діти не знають різноманіття професій та обирають подальшу освіту і професію, часто керуючись стереотипами та впливом батьків, а не об'єктивними факторами. Питання створення та впровадження системи «Кар’єрно-орієнтований навчальний заклад» набуло нового рівня актуальності, а застарілі підходи професійної орієнтації фактично перестали працювати на системному рівні. 

«На жаль, в Україні сьогодні обмаль комплексних матеріалів для професійного самовизначення та кар'єрного консультування учнівської молоді, саме тому педагогам та психологам здебільшого доводиться спиратися на застарілі профорієнтаційні методики і власноруч шукати інформацію про професійні сфери та шлях до кар’єри в них. Ми продовжуємо роботу зі створення, пілотування та запровадження сучасних карєрно-орієнтованих інструментів та методик з особливим акцентом на учнів закладів середньої освіти», - Андрій Атрощенко, керівник платформи Career Hub Центру «Розвиток КСВ».

Учасникам будуть презентовані наявні інструменти, які можуть увійти до системи «Кар'єрно-орієнтований навчальний заклад  в Україні», презентують результати дослідження про майбутнє роботи 2030 в Україні (Future of work) - до та після війни, та дані національного опитування молоді про вибір професії. Всі учасники заходу будуть залучені до обговорення в робочих групах, щоб спільно дійти до висновків та пропозицій про компоненти та модель розбудови спроможності навчальних закладів стати кар’єрно-орієнтованими. Після спільно фіналізованої концепції вона буде апробована в чотирьох пілотних проєктах.  

N. B. ГО Центр «Розвиток КСВ» та її платформа Сareer Hub в межах програми USAID «Мріємо та діємо» презентували практичний  інтерактивний посібник «Як створити кар’єрний центр?», який покликаний допомогти освітянам, фахівцям і фахівчиням молодіжних центрів чи громадських організацій ефективно запровадити послуги кар’єрного консультування та заходи розвитку кар’єри. Завантажуйте посібник за цим посиланням.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram




 

 

 

Поширити у соц. мережах: