Osvitanova.com.ua

Міністерство освіти і науки опублікувало Порядок проведення Національного мультипредметного тесту в 2024 році.

Згідно з документом, взяти участь в НМТ може особа, яка має загальну середню освіту або здобуде її у рік проходження тестування.

Реєстрація, дата та місце проведення НМТ

Зареєструватися на тестування потрібно на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), ввівши персональні дані та додавши необхідні документи.

Під час реєстрації необхідно обрати місце для складання тесту. Це може бути населений пункт в Україні або за кордоном. Про терміни реєстрації поки не повідомили.

Інформація про дату проведення тестування з'явиться у кабінеті за 10 календарних днів до початку проведення основної сесії Основна та додаткова сесії пройдуть в період з 14 травня до 19 липня. Тому вже з 4 травня можна буде дізнатися, в який день і де Вам складати НМТ. Для цього потрібно завантажити і роздрукувати запрошення з персонального кабінету (вкладка «Місце проведення»), де буде вказана інформація про місце, дату та час проведення тестування.

Для входу до кабінету вкажіть свої дані:

ідентифікаційний номер; серію та номер документа, що підтверджує особу.

Допуск до складання НМТ припиняється:

до Тимчасових екзаменаційних центрів (ТЕЦ) – за 10 хвилин до початку; до аудиторії – після початку тестування або його етапу (якщо передбачено проведення у кілька етапів).

Усім учасникам забороняють спілкуватися з іншими особами у будь-якій формі. За порушення правил учасник НМТ може залишити ТЕЦ.

Для осіб з особливими освітніми потребами створять спеціальні умови, щоб вони змогли пройти тестування.

Процедура складання НМТ

За один день потрібно скласти чотири предмети у визначеному ТЕЦ. На складання тесту з кожного предмета виділяють 1 годину. Після складання перших двох предметів передбачена перерва 20 хвилин.

Учасники мають пройти тестування з трьох обов’язкових предметів (українська мова, математика, історія України) та одного предмета на вибір – українська література, одна з іноземних (англійська, німецька, французька, іспанська) мов, біологія, географія, хімія та фізика.

Характеристики предметних тестів дивіться за цим посиланням.

Що потрібно брати з собою на НМТ

Для проходження тестування потрібно взяти з собою паспорт або інший документ, що засвідчує особу (закордонний паспорт, цифровий документ в «Дії»); запрошення-перепустку, пляшку з питною водою без етикетки, 2 ручки.

Допуск до тимчасового екзаменаційного центру починається за 30 хвилин та закінчується за 10 хвилин до старту тестування. При вході до ТЕЦ потрібно пред’явити 

документ, що посвідчує особу, сертифікат учасника НМТ; запрошення-перепустку.

! З собою потрібно брати оригінали документів, які засвідчують особу. 

У пункті тестування заборонено користуватись, смартфоном, планшетом, навушниками, підручниками, фотоапаратом, калькулятором. Також заборонено брати чисті аркуші або зошити для чернетки.

Демонстраційні варіанти тестів

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували демонстраційні варіанти предметних тестів — складників національного мультипредметного тесту. З ними можна ознайомитися і завантажити тут. Зверніть увагу, що в кінці є правильні відповіді.

{{read_more|Читайте також| 6276, 6266}}

Джерело фото Midjourney

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: