Osvitanova.com.ua

У сучасному світі освіта постає перед викликами, що вимагають нових підходів та гнучкості. Одним з інноваційних форматів навчання, який здобуває популярність, є екстернатний формат

Екстернат дозволяє учням створювати індивідуальний графік навчання, що враховує їхні особисті потреби, ритми та графіки. Заохочуючи самостійність та відповідальність, цей підхід формує навички самоорганізації, які допоможуть у дорослому житті. Наразі екстернатне навчання є чи не єдиним способом отримання української освіти для дітей, що перебувають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях.

Батьки можуть відчувати певні побоювання щодо екстернатного навчання для своєї дитини. Їх турбує нестача контролю над навчальним процесом та недостатня соціалізація дитини. Важливо розглядати ці побоювання в контексті індивідуальних особливостей кожної дитини, а також шукати баланс між гнучкістю екстернатного формату та потребами учня в інтеграції у суспільство.

У цій добірці School Navigator разом зі школами, що надають можливості для екстернатного навчання, розглянуть різні аспекти такого підходу, щоб надати батькам більше інформації про цей формат та його можливості.

Unicorn School

Для дітей яких класів Unicorn School пропонує екстернатне навчання?

У Unicorn School екстерном можуть навчатись діти з 5 по 11 клас. Можливість навчатися екстерном входить до двох наших базових пакетів: Basic online школа та Online школа.

Мінімальна вартість навчання екстерном складає 1799 грн з урахуванням знижки 10% за оплату повного року навчання.

Як організоване навчання в екстернатній формі?

У Unicorn School для організації навчання ми використовуємо спеціально розроблену IT-платформу EDMAPS, яка чудово підходить для навчання у форматі екстернату. Вона була спеціально розроблена під дистанційний формат навчання. Усі навчальні матеріали вже розміщені на платформі у форматі відео уроків, інтерактивних та анімованих завдань. Платформа містить понад 17 000 навчальних модулів за стандартами МОН та 120 000 завдань на здобуття вмінь.

Ми наголошуємо саме на вміннях. Важливо, щоб діти не просто повторювали матеріал, а отримували та розвивали здатність використання отриманих знань. 

Ще однією особливістю Unicorn School є максимальна гейміфікація навчального процесу. Кожна корисна дія на навчальній платформі приносить учням нагороди та бонуси. Такий підхід уже довів свою ефективність. У середньому успішність наших учнів зростає на 30%, а інтерес до навчання на 61% у порівнянні зі звичайною школою. 

Як визначається успішність дитини?

Дитина отримує поточні оцінки в процесі виконання завдань на платформі, а також має семестрові контрольні роботи.

Для оцінки та аналізу успішності навчання на платформі передбачено максимально докладну систему моніторингу. Система відстежує та аналізує понад 146 параметрів процесу навчання та має у своїй основі штучний інтелект. 

За допомогою даної системи учень та батьки можуть бачити прогрес навчання з кожного предмета та загальний статус учня, час проведений у системі, кількість виконаних завдань, а також зворотний зв'язок від викладачів.

Чи є куратор, який стежить за опануванням матеріалів?

Підтримка учнів куратором в Unicorn School включена до пакета Online школа. Куратори відстежують активність учнів на платформі та кожні два тижні зв'язуються з учнем або батьками для надання зворотного зв'язку чи допомоги у роботі з платформою.

Чи можна перейти з екстернату до очної школи й навпаки?

У Unicorn School учень може змінити формат навчання та перейти на пакети, які передбачають проведення живих онлайн уроків у будь-який час. Необхідно лише переукласти договір. У такому разі вся інформація про успішність учня буде враховано автоматично. У разі переходу до звичайної школи ми надаємо повний набір документів та інформацію про успішність учня батькам для надання їх у нове місце навчання.

Номер телефону, за яким можуть звертатися батьки: 073 797 89 39.

Детальніше про Unicorn School читайте тут

 

Ліцей «ЕйдоС»

Для дітей яких класів Ліцей «ЕйдоС» пропонує екстернатне навчання?

На екстернат приймаються учні 1-11 класів. Такий формат навчання підходить сучасним мобільним родинам, які не живуть на одному місці, самі планують своє життя, навчають дітей, розвивають їх у спорті, мистецтві, подорожах, не потребують щоденного супроводу вчителя. Ідеальний екстерн – обдарований, організований, самостійний. Екстернат допомагає зафіксувати в документах результат сімейного або самостійного навчання, здобути українську освіту як основну чи додаткову, зберегти знання до повернення в Україну.

Як організоване навчання в екстернатній формі?

Ліцей надає навчальні матеріали в хмарному сховищі: календарно-тематичні плани, підручники, тематичні контрольні роботи. Зберігайте та навчайтеся будь-де та будь-коли.

Для кожного екстерна розробляємо індивідуальний навчальний план. У ньому закладаємо обов'язкові державні вимоги, а також індивідуальний запит. Наприклад, плануємо прискорено пройти програму двох класів за один рік або швидше вивчити іноземну мову.

Якщо є труднощі чи питання, за запитом отримуєте письмову відповідь вчителя або індивідуальну онлайн-консультацію.

Як визначається успішність дитини?

Насамперед є стартовий, вхідний контроль з основних предметів та діагностика на виявлення пізнавального ресурсу. Крім цього, є планові контрольні роботи.

Для програми БАЗОВИЙ ЕКСТЕРНАТ передбачаються обов'язкові семестрові та річні роботи.

Для програми ЕКСТЕРНАТ+ додаються тематичні контрольні роботи, що дозволяє ретельніше відстежувати процес та об'єктивніше оцінювати результати навчання.

Усі роботи перевіряються особисто педагогами та надається зворотний зв'язок з рекомендаціями.

Хто стежить за рівнем успішності?

Передусім батьки. Ліцей допомагає: координатор навчальної роботи розробляє кожному учню індивідуальний план навчання, відстежує терміни здачі контрольних робіт, рівень успішності екстернів. Якщо успішність знижується, то куратор коригує темп навчання, організовує консультації з педагогами, перездачі контрольних робіт.

Якщо ці заходи не покращують ситуацію, то рекомендуємо змінити форму навчання на офлайн або онлайн:

живі уроки із вчителем за розкладом; активна робота та питання-відповідь під час уроку; регулярний контакт дитини з педагогами. 

Чи можна перейти з екстернату до очної школи й навпаки?

Повернутись до очного офлайн або онлайн навчання можна будь-коли, а перейти на екстернат – лише до 28 лютого на поточний навчальний рік.

Номер телефону, за яким можуть звертатися батьки: 050 102 22 12.

Детальніше про ліцей «Ейдос» читайте тут

 

Alterra School

Для дітей яких класів Alterra School пропонує екстернатне навчання?

Платформа для самостійного дистанційного навчання та ліцензування Alterra Externat розрахована для дітей 1-11 класів. 

Як організоване навчання в екстернатній формі?

Організація навчання залежить від обраного пакету навчання. Після того, як дитина отримала доступ до особистого кабінету на платформі навчання, їй відкриється відповідне наповнення.

Пакет «Start» містить річний план навчання, рекомендовану літературу для опанування та доступ до атестації. 

Пакет «Pro», окрім плану навчання та літератури, містить навчальні відео- та аудіоматеріали, навчальні презентації, посилання на різноманітні сайти для всебічного засвоєння інформації. Наприкінці кожного навчального блоку йдуть тести – вони допомогають оцінити рівень засвоєння вивченого матеріалу. 

Пакет «Покроковий». Найбільш детальний пакет для навчання – уся шкільна програма поділена по тижнях. На кожен предмет надається матеріал для самостійного вивчення. Наприкінці навчального тижня – тестування на засвоєння теми.  

Пакет «Поглиблений». Ви обираєте будь-який пакет екстернатного навчання з можливістю доєднатися до будь-яких предметів нашої онлайн-школи Alterra School. 

Як визначається успішність дитини?

Два рази на рік на платформі відбувається атестація. Вона проходить повністю онлайн. На проходження одного предмету надається 24 години. 

Чи є куратор, який стежить за опануванням матеріалів?

Куратора немає, його роль виконують тести для самоперевірки в кінці теми або тижня.

Чи можна перейти з екстернату до очної школи й навпаки?

Перехід між екстернатом, онлайн-школою та очною – звичайна справа в сучасних реаліях. Щоб здійснити його найпростіше, достатньо написати куратору платформи Alterra Externat або залишити заявку на сайті школи.

Номер телефону, за яким можуть звертатися батьки: 093 384 79 71.

Детальніше про Alterra School читайте тут 

{{read_more|Читайте також| 5577, 5299}}

Джерело фото Midjourney

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: