Osvitanova.com.ua

Підлітки не завжди дослуховуються порад батьків, але художня стрічка може надихнути і змінити хід їхніх думок, тим паче якщо вона заснована на реальних подіях. Подивімося на вибір редакції Освіта Нова.

1. Хлопчик, який приборкав вітер (2019, Велика Британія, малаві)

Звідки у хлопчика з бідного малавійського села з'явився хист до електротехніки і ремонту побутової техніки? Завдяки спостереженням і допитливості Вільяму вдається набути знань і вмінь, які допомогли йому врятувати село від засухи і голоду. З підручних матеріалів він побудував вітряк і здобув воду. Про нього дізнався весь світ. Вільям отримав стипендію в Африканській академії лідерства та закінчив Дартмутський коледж у Гановері, штат Нью-Гемпшир (США) у 2014 році. У 2013 році журнал TIME визнав Камквамбу одним із «30 людей до 30 років, що змінюють світ». Той, хто прагне знань за будь-яких умов, здатний змінити світ і зробити його кращим.

2. Розправ крила (2019, Норвегія, Франція)

Орнітолог Крістіан все життя присвятив врятуванню виду диких гусей, що зникає. В нього складні стосунки з колишньою жінкою і мамою сина Тома, якого цікавлять тільки відеоігри. Але чергові канікули Том проводить з батьком і з головою поринає в рятувальну авантюру. Він виявляє неабияку мужність і кмітливість і тільки завдяки йому рятівна операція стає успішною. Ці канікули змінять його життя, цінності, стосунки з батьками назавжди. Сюжет фільму заснований на реальній історії орнітолога Крістіана Муллека. Дуже радимо цей фільм для сімейного перегляду. Залучаймо дітей до своїх справ). 

3. У гонитві за вітром (2019, Австралія)

Тільки один раз на рік, у самому серці Австралії, відбувається найпрестижніший верховий турнір – Кубок Мельбурна. І ще жодного разу його не вигравала жінка-жокей. Мішель Пейн кинула виклик усім – собі, сім’ї, суспільству і в 2015 році виграла кубок Мельбурна. Саме вона і є головною героїнею цієї стрічки. Цей фільм про те, що потрібно вірити в себе навіть тоді, коли в тебе не вірить жодна людина, не боятися перешкод і йти до мети. 

4. Незламний дух (2023, Австралія)

Стрічка заснована на реальній історії Джессіки Вотсон, австралійської морячки, яка у травні 2010 року неофіційно стала наймолодшою людиною, що здійснила навколосвітню подорож на самоті. Цей фільм про обрану справу життя, мету і підготовку до її здійснення. А ще про те, що завжди потрібно спиратися на досвід фахівців і вчитися у найкращих. 

5. Плавчині (США, Велика Британія)

Реальна історія сирійських сестер Юсри та Сари Мардіні, які з дитинства тренувалися плавати, але коли війна в Сирії загострилася у 2015 році, їхні мрії про олімпійське золото звелися нанівець. Вони вирушають у небезпечну подорож до Європи через Ліван і Туреччину. Через рік у Німеччині Юсра бере участь у літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро у складі олімпійської збірної біженців. Її сестра Сара присвячує своє життя рятуванню біженців. Навіть з безвихідного становища є вихід, просто він може не всім подобатись. Але ніколи не варто опускати руки і продовжувати робити те, без чого не уявляєш своє життя. 

6. Ми купили зоопарк (2011, США)

Історія про справжню любов, хоч і в підлітковому віці. І ця історія з купівлею зоопарку дійсно мала місце в реальності. Якщо ще не подивилися, дуже радимо. Бенджамін Мі після смерті дружини сам виховує сина і дочку. Він вирішує переїхати з міста в тихе і спокійне місце, але разом з будинком продається зоопарк, який переживає не найкращі часи. Так, для головних героїв фільму починається нове життя, наповнене кумедними ситуаціями і боротьбою за існування зоопарку, але сім’я як команда зі своїми цінностями успішно долає всі труднощі.

7. Скляний замок (2017, США)

Юна героїня росте у сім’ї нонконформістів, що кочує з місця на місце. Ексцентрична мати дівчинки є художницею, а батько – затятий алкоголік. Попри це, батьки всіляко намагаються дати дитині надію, щоб відвернути увагу від їхнього бідного та злиденного життя. Ця стрічка про те, якими б не були умови дитинства, кожний має шанс стати тим, ким хоче.

{{read_more|Читайте також| 4341, 6034}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: