Osvitanova.com.ua

Багато батьків хочуть обрати школу «раз і назавжди». Адже зміна школи може стати зайвим стресом для дитини.

Тому School Navigator створив таку підбірку шкіл, де діти можуть навчатися впродовж усіх шкільних років.

Печерська міжнародна школа (PSI)

Які класи у вас є?

Печерська міжнародна школа надає доступ до континіуму та охоплює вік від 3 до 18 років. PSI має право викладати три шкільні програми Міжнародного Бакалаврату (International Baccalareatte): Primary Years Programme (Програма дитячого садочку та початкової школи), Middle Years Programme (Програма середньої школи) та Diploma Programme (Дипломна програма для випускників школи). Учні школи також мають доступ до затвердженої МОН програми екстернату Української школи. 

Чи є у вас тьютори чи куратори?

Так, у PSI є тьютори та куратори, які грають важливу роль у супроводженні учнів на різних етапах навчання. У дитячому садочку та початковій школі «homeroom» вчителі та асистенти викладають загальну навчальну програму. У старшій школі учні отримують більше самостійності та взаємодіють з різними викладачами, а кожен клас має вчителя «advisory» (куратора) в ролі наставника.

Як відрізняється навчання в старшій школі?

Навчання у старшій школі PSI ґрунтується на програмі Diploma Programme від Міжнародного бакалаврату (11-12 класи). Учні глибше вивчають обрані предмети, готуючись до університету. Студенти DP мають гнучкий вибір предметів з урахуванням кар'єрних прагнень, що забезпечує всебічну освіту. Програма включає написання есе для розвитку критичного мислення. Теорія пізнання (TOK) сприяє інтеграції знань, а CAS розвиває творчість, фізичну активність та громадську активність. Програма DP в PSI розвивають академічну майстерність та критичне мислення, готуючи випускників до успіху на університетському рівні та в суспільстві.

Які можливості для підготовки до вищого навчального закладу ви надаєте?

Старша школа PSI надає комплексну підготовку до вищого навчального закладу. Координаторка програми та шкільний радник активно супроводжують учнів у виборі університетів та процесі подання заявок на вступ. DP програма, яка вважається складною, але престижною, гарантує успішним випускникам високі шанси на вступ до університетів у будь-якій країні світу.

Які формати навчання?

Навчання в PSI Kyiv відбувається у форматі очного навчання. Проте, ми готові забезпечити продовження навчання в будь-яких умовах, включаючи онлайн або дистанційний формат, щоб забезпечити неперервний процес навчання дітей.

Чи є укриття? Чи готуєтеся до можливих блекаутів?

Так, у PSI є облаштоване бомбосховище, яке дублює навчальні простори школи, забезпечуючи затишок для учнів. Школа також оснащена потужним генератором для автономної роботи у випадку можливих відключень електроенергії.

Де знаходитеся? Київ, вулиця Віктора Забіли, 7А.
Контактний номер телефону: 044 377 52 92.
Детальніше про школу читайте тут

Alterra School

Які класи у вас є?

У школі на Оболоні є 0-11 класи, а в школі на Голосієво поки лише 0-4 класи. У класах до 12 дітей для комфортного й продуктивного навчання з тим,  щоб тьютори могли приділити увагу кожному учню. 

Чи є у вас тьютори чи куратори?

У школі працюють виключно тьютори — це сучасний аналог класного керівника. Вони поєднують викладання шкільних предметів та менторинг. Тьютор супроводжує свій клас та кожного учня в ньому. Головне завдання тьюторингу — визначити Інтереси дитини, її сильні сторони для того, щоб побудувати індивідуальний план розвитку і супроводжувати рух до поставлених цілей. 

Як відрізняється навчання в старшій школі?

У старшій школі особливу увагу ми приділяємо самовизначенню дітей та їх підготовки до самостійного життя. Для цього в школі впроваджено багато додаткових факультативів — профорієнтація з можливістю реального стажування, сексуальна освіта, громадянська освіта й багато іншого. 

Які можливості для підготовки до вищого навчального закладу ви надаєте?

Індивідуальний підхід — ключовий принцип навчання в нашій школі. Тому майбутнім абітурієнтам ми допомагаємо максимально підготуватися до вступу на обрану спеціальність — запрошуємо спеціалістів на додаткові заняття для поглибленого вивчення предмета. Також учні мають змогу доєднатися на наші власні курси підготовки до НМТ. 

Які формати навчання?

Зараз школа працює в очному форматі. При необхідності, учні можуть переходити в нашу власну онлайн-школу або ж на самостійне навчання на нашій екстернат-платформі. 

Чи є укриття? Чи готуєтеся до можливих блекаутів?

У школі є 2 облаштованих укриття. На випадок блекаутів передбачена робота генератора. 

Де знаходитеся? Київ, вулиця Прирічна, 9 та вулиця Ю. Здановської, 73 е (ЖК «Сонячна Брама»).
Контактний номер телефону: 073 213 69 79.
Детальніше про школу читайте тут

Main School

Які класи у вас є?

Main School працює з 2017 року.  У нас є два напрями: стаціонарна школа та дистанційна, в обох навчаються учні з 1-го по 11-ий клас.

Чи є у вас тьютори чи куратори?

У початковій школі в кожному класі є окремий тьютор, який супроводжує дітей зранку до вечора. Також і в старшій школі куратори працюють до вечора, бо домашні завдання діти виконують у школі.

Як відрізняється навчання в старшій школі?

У Main School на високому рівні викладається IT з 1 до 11 класу, є власні напрацьовані навчальні програми. 

Але, щоб діти, займаючись ІТ, не перестали комунікувати з однолітками та брати участь у соціальному житті, ми створили у школі психологічну службу. Вона займається зокрема соціальною адаптацією дітей, допомогою в розумінні себе та оточення, розвитком комунікативних навичок, роботі в команді, кооперації.

Які можливості для підготовки до вищого навчального закладу ви надаєте?

Ми готуємо до ДПА та ЗНО. У 9-11 класах ми скорочуємо ті предмети, які можна пройти базово, натомість приділяємо особливу увагу предметам, які будуть на ЗНО — математиці, українській та англійській мовам (по 6-8 годин на тиждень). Коли дитина повертається зі школи, то вона вже вільна й може йти на свої додаткові секції. Поки що ми видаємо атестат лише українського зразка.

Чи є укриття? Чи готуєтеся до можливих блекаутів?

Ми підготувалися до блекаутів. У школі працює потужний генератор на випадок відключення світла. Також безперебійно працює вайфай. У нас власна котельня на дровах, тому у школі завжди тепло. Їдальня працює кожного дня, ми годуємо не лише наших діток, але й батьків. 

Онлайн-школа Main School також працює безперебійно, адже ми обладнали робочі місця, тому вчителі можуть приїжджати до нас і проводити уроки зі школи. Для дітей ми також зробили навчальний коворкінг. І всі, хто можуть, приїздять для підключення на уроки до нас в нову комфортабельну, обладнану всім необхідним школу.

На випадок повітряних тривог у нас є укриття, яке відповідає всім технічним вимогам. Обладнані класи, де можна продовжити навчальний процес. Діти ходять до нас для того, щоб навчатися, корисно та весело провести час, а головне — у теплі, зі світлом та з надійним доглядом.

Де знаходитеся? Київ, вулиця Голосіївська, 17.
Контактні номери телефонів: 066 410 28 58; 098 026 01 53.
Детальніше про школу читайте тут

Європейський колегіум

Які класи у вас є?

У колегіумі навчаються діти від першого до одинадцятого класу, маємо по декілька класів на паралелі й навіть уже мали 8 випусків, адже школа досить «доросла» і була заснована в 2002 році. 

Чи є у вас тьютори чи куратори?

У колегіумі за класами закріплені класні керівники, які постійно знаходяться з дітьми та ведуть комунікацію з батьками, але при цьому ми маємо попредметне викладання навіть в молодшій школі, це означає, що з першого класу діти відразу звикають до великої кількості викладачів в їхньому житті. А також один раз на тиждень з класами працюють англомовні куратори. Які ведуть комунікацію з учнями виключно англійською мовою. 

Як відрізняється навчання в старшій школі?

Старша школа в ЄК — це про профорієнтацію та підготовку до вступу, адже з десятого класу ми маємо поділ на два напрямки — суспільно-гуманітарний та математично-природничий. Учні, які обрали той чи інший напрямок під час навчання в старшій школі готуються до вступу в ВНЗ, також для старшокласників ми проводимо профорієнтаційні екскурсії в різних компаніях та різних сферах, аби вони могли ознайомитися з професіями. Також в 2023 році започаткували в ЄК-тестування старшокласників по системі Магеллано. Окрім того проводимо профорієнтаційні ігри та поїздки за кордон, аби учні також могли ознайомитися з можливостями освіти за межами України. 

Які можливості для підготовки до вищого навчального закладу ви надаєте?

На базі школи маємо порадницю з академічних питань, яка допомагає учням з підбором університету, а також маємо бордингову школу у Відні, де діти навчаються за полілінгвальною програмою і готують до вступу до ВНЗ Австрії. 

Які формати навчання? Чи є укриття? Як працюєте за умови блекауту?

Освітній процес у нас постійно відбувається офлайн, ми в обох школах маємо укриття, генератори, старлінки. Маємо все, аби організувати освітній процес для дітей в цей складний час, тому готові працювати з дітками попри все і незважаючи ні на що.

Де знаходитеся? Маємо дві локації в Києві, це вул. Сєченова, 9 та вул. Максимовича, 28Г.  
Контактний номер телефону: 044 229 97 20.
Детальніше про школу читайте тут

Альтернативна школа Generation22

Які класи у вас є?

Маємо всі класи. У нас повноцінно функціонує початкова школа з 1 по 4 класи, середня та старша — з 5 по 11 клас. 

Чи є у вас тьютори чи куратори?

За кожним класом закріплений тьютор, який виконує роль друга, помічника та людини, яка всебічно допомагає та розвиває дитину. 

Як відрізняється навчання в старшій школі?

У старшій школі є спеціалізовані курси, які направлені на полегшення вибору професії та розвитку комунікативних навичок, які знадобляться в майбутньому. Це — профорієнтація, сторітелінг, фінансова грамотність та інші.

Які можливості для підготовки до вищого навчального закладу ви надаєте?

Проводимо профорієнтаційні заходи та відвідуємо дні відкритих дверей в університетах. Разом з учнями обговорюємо різні системи освіти і таким чином дозволяємо учням обрати ту форму, яка їм найбільше підходить.

Які формати навчання?

У школі є офлайн- та онлайн-навчання. Онлайн-навчання відбувається у форматі живих уроків, щоденно. Графік онлайну прямо підлаштований під індивідуальні потреби учня.

Чи є укриття? Чи готуєтеся до можливих блекаутів?

У приміщенні школи є повноцінне укриття, в якому є всі необхідні речі для продовження навчального процесу, навіть в тривогу. 

У школі наявний генератор та Старлінк, які забезпечують безперебійну роботу під час блекаутів. 

Де знаходитеся? Київ, вул. Введенська 25 (Поділ, 7 хв від метро Тараса Шевченка).
Контактний номер телефону: 063 310 37 95.
Детальніше про школу читайте тут

ACE School

Які класи у вас є?

Ми школа повного циклу з 1-11 (12) класу та Preschool.

Чи є у вас тьютори чи куратори?

У молодшій школі в нас є тьютор, який виконує роль помічника вчителя, ментора та друга учнів.

У старшій школі ми називаємо таких людей — ментором. Основний фокус ментора — це впровадження індивідуалізованого підходу для того, щоб його підопічний почав демонструвати проривний прогрес в навчанні і психологічній зрілості, за допомогою фокусування на навчанні, яке враховує здібності, таланти і інтереси студента.

Як відрізняється навчання в старшій школі?

У старшій школі в нас адаптовані програми з біології, хімії, фізики, інтегровані предмети, унікальний курс Science, також у дітей є кафедри на вибір: архітектура, фото- та відеомонтаж, акторська майстерність, science, програмування тощо.

Які можливості для підготовки до вищого навчального закладу ви надаєте?

Починаючи з 9 класу діти вивчають курс «Профорієнтації», який дозволяє дітям визначитися із майбутнім професійним напрямком. Також маємо профільну підготовку до НМТ, починаючи з 10 класу. 

Які формати навчання?

Пропонуємо офлайн- та онлайн-навчання (для деяких класів).

Чи є укриття? Чи готуєтеся до можливих блекаутів?

Маємо укриття на території школи, у разі відключень світла – забезпечені генераторами.

Де знаходитеся? Маємо дві школи поруч: молодшу та старшу.
Молодша школа: Київ, вул. Гуляницького, 35.
Старша школа: Київ, вул. Рудницького, 72.
Контактний номер телефону: 067 460 10 64.
Детальніше про школу читайте тут

Міжнародний ліцей «Глобус»

Де знаходитеся? Київ, вул.Миколи Закревського, 42.
Контактний номер телефону: 050 413 33 88.
Детальніше про школу читайте тут

{{read_more|Читайте також| 6234, 6219}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: