Osvitanova.com.ua

ГО «Смарт освіта» відкрила реєстрацію на безоплатні заняття з української мови, літератури та історії України для українських школярів 5-11 класів, які 2023-2024 навчальний рік проведуть за кордоном. Час для онлайн-уроків є змога обирати: вечір у будні або ж вихідні дні.

Це проєкт «Залишаємось з Україною», у межах якого викладають талановиті педагоги, серед яких є заслужені вчителі України та переможці національних премій. Проєкт реалізується ГО «Смарт освіта» за підтримки TheirWorld в межах ініціативи МОН «Школо, ми разом!».

Програма націлена на збереження зв’язку у дітей з українською системою освіти та Батьківщиною. У межах проєкту учні мають незначну кількість завдань. А також для відстеження прогресу навчання дітей та отримання вчителями зворотного зв’язку передбачено чотири тестування впродовж навчального року.

За 2022-2023 навчальний рік проєкт «Залишаємось з Україною» охопив:

близько 1 320 дітей 7 080 заняття 74 навчальні групи 47 вчителів понад 20 країн, серед яких Німеччина, Польща, Великобританія, Чехія, Франція, Угорщина, США, Канада, Словаччина, Румунія, Молдова, Скандинавія (Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Ісландія), країни Бенілюксу (Бельгія, Нідерланди, Люксембург), країни Балтії (Литва, Латвія, Естонія), Болгарія та інші.

У межах проєкту «Залишаємось з Україною» професійні вчителі-методисти створили спеціальні навчальні програми, що розвивають різноманітні компетентності учнів. Вчителі пояснюють теми на актуальних прикладах, залучають інтерактивні матеріали та допомагають втілити нові знання на практиці.

Минулого навчального року учні отримували і додаткові творчі завдання, як-от створити онлайн-презентацію про те, як провели Різдво та традиції святкування своєї сім’ї, а для охочих дізнатися більше про українську народну культуру, «Смарт освіта» організовує фольклорні заходи.

За 2022-2023 навчальний рік «Смарт освіта» отримала чимало відгуків від учасників та їхніх батьків. Так, наприклад, Світлана Басова, мама учня 6 класу, Олеся Скрипника ділиться результатами навчання свого сина: «Вчора отримали табель. Обіцяла поділитися оцінками Олеся з предметів, які він проходив разом із ГО «Смарт освіта».

Українська мова – 11 балів.

Українська література – 12 балів.

Історія України –11 балів.

Дякуємо ще раз за можливість навчання у проєкті».

Юлія Борисюк, мама учня 8 класу Віктора:

«Ми з сином тимчасово перебуваємо за кордоном. Уроки в нашій українській школі він не може відвідувати, бо вони проходять в першій половині дня. Окрім того, що немає уроків, нема і живого спілкування. Тому син був радий долучитися до навчання з однолітками.

Заняття цікаві, структуровані за темами, звичні і зрозумілі. Дитині подобається вчитися, підключається до уроків із задоволенням. Окремо відзначу позитивне ставлення вчителів до дітей, їхні постійні заохочення та підтримку. Це дуже важливо і підвищує мотивацію. Подобається легкість спілкування та те, що викладачі «горять» своїм предметом.

Курс, на мою думку, чудовий. Особливо потрібен тим, хто не має доступу до уроків в українській школі. Друзям радила і раджу».

{{read_more|Читайте також| 6135, 6126}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: