Osvitanova.com.ua

Особливістю школи Generation22 від самого початку її існування є цікавий формат п’ятниць. Цей день завжди включає курси поза шкільною програмою для розвитку soft skills. М'які навички у сучасному світі визначають як необхідну складову успіху. Це набір особистих характеристик, які визначають, як людина взаємодіє з іншими та працює в команді. Це включає навички спілкування, лідерства, співпраці, проблемного мислення, творчості, адаптивності та інші.

Курси, які ми включаємо в наш навчальний процес, дозволяють підліткам ознайомитися з новими предметами, темами або навичками, які не включені до загальної програми навчання. Це сприяє розширенню їх кругозору та засвоєнню додаткових корисних навичок, що обов’язково знадобляться їм як у шкільному, так і у дорослому житті. А також забезпечує всебічний розвиток, допомагає віднайти свої потенційні області інтересів, які можуть навіть стати основою для майбутньої кар'єри. Такі заняття часто мають вибірковий характер і завжди вимагають активної участі у процесі навчання.

Блок курсів, що розвиває комунікативні навички та самопрезентацію, надає підліткам можливість виявити свій голос, відчути впевненість, знайти свою унікальну ідентичність та навчитися ефективної комунікації з оточенням. Такими курсами в нашій школі є:

Ораторське мистецтво. Допомагає підліткам розвинути навички комунікації, виразної дикції та артикуляції, впевненості та самовираження, що позитивно впливає на їх особистісний розвиток та підготовку до майбутніх презентацій, дебатів та виступів.
  Конфліктологія. Це наукова дисципліна, яка вивчає природу конфліктів, їхні причини, характеристики та способи їх врегулювання. Навички та знання, отримані в результаті вивчення цього курсу, допомагають підліткам краще розуміти та керувати конфліктами, розвивати емпатію, слухати та спілкуватися, застосовуючи ефективні стратегії взаємодії з іншими людьми.
  Сторітелінг. Через історії люди висловлюють свої думки, передають знання, почуття та досвід, зберігають традиції та культурну спадщину. Сторітелінг має велике значення для розвитку уяви, комунікативних навичок та емоційного сприйняття. Тому ми вважаємо дуже важливим навчати наших учнів майстерності писати власні історії.
  Театральне мистецтво. Цей курс не лише розвиває творчість та акторські навички, але й має позитивний вплив на особистісний розвиток підлітків, допомагаючи їм віднайти внутрішню впевненість, розвинути комунікативні та емоційні навички, а також підготувати їх до публічних виступів.


Блок курсів, що направлений на розуміння себе та підвищення власної ефективності та самодисципліни:

Емоційний інтелект. Він, як і будь-яка інша здібність, має потенціал розвитку й інколи може бути ключовим фактором у розв'язанні проблем, спілкуванні з колегами та керівництвом, управлінні стресом і побудові здорових стосунків у соціумі. Людина з розвиненим емоційним інтелектом зазвичай має здатність краще контролювати свої емоції та ефективніше взаємодіяти з іншими, що сприяє покращенню як особистих, так і професійних відносин.
  Лідер у мені. Це програма світового рівня, яка побудована на системі «7 навичок високоефективних людей» Стівена Кові. Курс базується на концепціях і принципах лідерства, а також на практичних вправах та завданнях, що допомагають вам відкрити і розширити лідерські можливості дитини.
  Профорієнтація. Цей курс має на меті допомогти нашим учням зрозуміти свої інтереси, навички, цінності та потенціал, а також ознайомити їх з різноманітністю професійних можливостей. Ми надаємо підліткам підтримку та консультації в процесі прийняття важливих рішень щодо професійного майбутнього. Вони отримують можливість обговорити свої ідеї, сумніви та питання з фахівцями в галузі профорієнтації.
  Тайм-менеджмент. Охоплює вивчення методів планування, організації робочого часу, пріоритетів та самоконтролю.

Блок курсів із розвитку навичок підприємництва

Ці навички є суттєво важливими для майбутніх підприємців, але також корисні для розвитку особистості, незалежно від обраного напрямку кар'єри. Вони допомагають розвивати творчість, аналітичне мислення, лідерські якості та підготовлюють до вирішення різних життєвих ситуацій.

Фінансова грамотність. Основна мета курсу – забезпечити наших учнів необхідними навичками та знаннями для раціонального використання своїх фінансових ресурсів, планування на майбутнє, уникнення зайвих фінансових труднощів та досягнення фінансової стабільності.
  Маркетинг. Вивчення цього предмету допомагає підліткам краще розуміти, як реклама, бренди та маркетингові стратегії впливають на їх споживацькі рішення. Вони навчаються аналізувати маркетингові повідомлення, визначати їх переконливість та відділяти факти від маніпуляцій.
  Підприємництво. Курс підприємництва заохочує підлітків думати незалежно, бути творчими та шукати нові ідеї та рішення, раціонально управляти ресурсами. Вони навчаються розробляти інноваційні продукти або послуги, впроваджувати новаторські підходи та бути унікальними у своїх підприємницьких починаннях.
  Управління проєктами. Навчання включає інтерактивні методи, такі як групові проєкти, симуляції, рольові ігри та взаємодію з професіоналами, які мають відповідний досвід. Навички, які учні здобувають, одразу застосовуються в позашкільному житті для організації заходів.

Блок «Медіа та візуальні мистецтва»

Курси з медіа дозволяють підліткам вивчити технічні аспекти створення медійних виробів, розуміти етичні проблеми медіа та критично оцінювати зміст, що до них надходить через різні медійні канали. Візуальні мистецтва створюються для естетичного задоволення, комунікації ідеї, викликання емоцій, розкриття соціальних та культурних проблем або просто для самовираження митця.

Медійна грамотність. Цей курс сприяє розвитку навичок аналізу та критичного мислення, інтерпретації медійного змісту, використанню медіа виробів для власних цілей, ефективному спілкуванню через медіа та розумінню впливу медіа на суспільство.
  Відеомонтаж та кінознавство. Курс навчає основ відеомонтажу, включаючи використання різних програм та інструментів для створення професійного відеоматеріалу. Крім того, учні навчаються розуміти мову кіно, аналізувати фільми, виявляти стильові та наративні особливості. Це розвиває їхнє критичне мислення та здатність розглядати кіно як форму мистецтва та культурного виразу.
  Фотозйомка на гаджети. Курс дозволяє підліткам вивчити основи фотографії, включаючи кадрування, світло, композицію та експозицію. Вони вчаться використовувати функції своїх гаджетів для отримання високоякісних фотографій.


Але це далеко не всі курси, які викладалися в школі Generation22. Варто згадати ще декілька улюблених занять, таких як арттерапія, архітектура, сексуальна освіта, медична грамотність, графічний дизайн, ділові ігри та ін.

Але ми завжди прагнемо навчатись нового та актуального! Які курси на нас ще чекають попереду?

Нутриціологія. Підлітковий період є важливим для фізичного та психічного розвитку. Вивчення нутриціології допомагає підліткам зрозуміти значення збалансованого харчування, вибирати правильні продукти, розпізнавати шкідливі харчові звички та розуміти вплив харчування на їхнє здоров'я та самопочуття. Тепер їм точно не закортить купити чергову пачку чипсів.
  Каліграфія. Красиво підписати листівку, створити свій унікальний підпис або логотип? Легко, коли в тебе розвинені навички каліграфії.
  Сталий розвиток. Основна мета курсу — навчити підлітків розуміти взаємозв'язок між екологічною, соціальною та економічною сферами, розглядати проблеми з урахуванням довгострокових наслідків та шукати сталі рішення, що допоможе стати активними агентами змін у своєму оточенні.

Загалом, завдяки комбінації академічних предметів та розвитку м'яких навичок, школа Generation22 прагне надати учням всеосяжну підготовку для успішного життя. Ми докладаємо максимум зусиль задля створення стимулюючого середовища, де учні мають можливість розвиватись не лише у сфері знань, але й у сфері особистісного зростання.

{{read_more|Читайте також| 5615, 4894}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: