Osvitanova.com.ua

У березні на сайтах з пошуку роботи з'явилися незвичайні вакансії, написані від імені дітей. Оголошення від імені Катерини Григорівни з 9-Б, Аліни Сергіївни з 6-і та інших учнів заполонили найбільші українські сайти працевлаштування Work UA, Robota.ua, Happy Monday та телеграм-канали, як InternsGo, UniWork, OWA та інші.

На початку березня освітня організація «Навчай для України» оголосила старт прийому цьогорічних заявок на першу хвилю набору учасників Програми, які готові спробувати стати вчителем мрії для сотень дітей, змінити їхнє життя та майбутнє країни. 

Саме тому у кампанії 2023 року з'явився слоган: «Вчитель – це покликання. Тебе покликала Марійка з 7-Б». Усі дитячі бажання об'єднали з тим, що може отримати майбутній вчитель та розмістили вакансії на найпопулярніших платформах з пошуку роботи, серед яких Work.ua та інші. 

Також для цього вони випустили по-справжньому карколомний відеоролик, в якому учень, в ролі hr-ника, показує майбутнє місце роботи учасників Програми – школу. 

Цікаво, що необовʼязково мати досвід роботи вчителем та педагогічну освіту. Потрібно мати диплом бакалавра будь-якої спеціальності, знати один з основних предметів шкільної програми 5-11 класів, бути проактивним і мати бажання зростати й вдосконалюватись. Учасники отримають спеціальну підготовку для участі в Програмі – навчальний 6-тижневий інтенсив з базових навичок вчителювання, після чого розпочнуться заняття з педагогіки та лідерського розвитку. До того ж Програма надає постійну менторську підтримку, офіційне працевлаштування з додатковою стипендією та унікальний досвід. 

Ось як це коментує керівниця освітньої організації «Навчай для України» Оксана Матіяш: «Ми шукаємо людей, які хочуть рости та розвиватися і вірять в те, що справжній вплив відбувається через докладання зусиль на місцях. Перш за все ми шукаємо тих, хто хоче розвивати Україну через розвиток освіти та дітей, адже це те, від чого залежить наше довгострокове майбутнє».

Усі учасники НДУ проходять 6 етапів тестувань та інтервʼю, і найголовніше – вони проходять спільний особливий шлях. Це спільнота лідерів, які разом навчають та навчаються, розвиваються, підтримують та надихають одне одного, а згодом реалізовують спільні проєкти та ініціативи.

Це шанс сприяти змінам в освітній системі, та подолати освітню нерівність в Україні – через значний розрив між навчальними досягненнями учнів з великих міст та невеликих громад і містечок. Як бонус, Програма своїм коштом покриває учасникам навчання на магістратурі з педагогіки в Київському університеті імені Бориса Грінченка.  

Всі охочі долучитись до проєкту можуть податися через https://t.me/TeachForUkraine_bot (@TeachForUkraine_bot).  Детальніше про вимоги та деталі участі: https://teachforukraine.org/fellows 

Приклади вакансій

 

 

Контакти: pr@bickerstaff.ooo

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram



 

Поширити у соц. мережах: