Osvitanova.com.ua

Письменниця Слава Світова, авторка дитячих книжок «Великий космічний апчих» та «Зараз щось як розкажу!», залюбки читає разом із донькою. Інтерактивна книжка для початкових класів НУШ «Головомовки професора Макарончика», що вийшла у видавництві Yakaboo Publishing, сподобалась веселим сюжетом, симпатичними ілюстраціями та дотепними корисними вправами, що допомагають засвоювати норми української мови.

Якщо взяти одного лабораторного пацюка Порфирія, одного Макара Макаровича Макарончика, доктора макаронічних наук, трьох непосидючок: Миросю, Сергія і Богдана, а також з десяток головомовок, то вийде бешкетська і цікавезна пригодницька книжка під назвою «Головомовки професора Макарончика».

Сьогодні ми з Поліною читали її разом, і разом по черзі вигукували фразеологізми та приказки, виконуючи одне із творчих завдань:

Казала Настя, як удасться! Не для Гриця паляниця! Як Пилип з конопель! Де Макар телят пасе! З богом, Парасю! Парочка – Мартин та Одарочка!

А тоді наввипередки виконали ще одне завдання:

Як муха в сметані! Як оселедець у бочці! Як горохом об стінку кидати! Як вареник у сметані! Любить, як собака цибулю! Вигадувати таке, що і в борщ не кришать!

А тоді я щасливо й розчулено на емоціях вигукнула: «Як же я люблю нашу українську мову!», а Поліна повернула до мене голову, пильно глянула мені в очі й промовила: «Тільки не плач».

Насправді з перших сторінок книжки хочеться усміхатися від вуха до вуха, аж ніяк не плакати! Бо нарешті є чудовезна ігрова книжка, яка допоможе запам’ятати усі відтінки та значення приказок та фразеологізмів, розібратися, яка літера пишеться на початку слова, коли «кіт пішов тихенько хапати фазана, «з» чи «с», а також перевірити, чи є у печер скарби, розшифрувати дивні написи на скелях Писаного каменя, розчистити криничку з мертвою водою у селі Веселому, навідати печеру Мамонтів, і не тільки!

З перших сторінок книжки розпочинаються пригоди, немов і справді потрапляєш у чудернацький літній табір, де відкриваються направду таємні знання, тож не залишається нічого, окрім як повернутися додому Супергероєм із мовними суперсилами!

Якщо взяти одну Лесю Мовчун, докторку філологічних наук і дитячу письменницю, одного Олександра Шатохіна, ілюстратора, який створює надзвичайно смішних персонажів, і одну велику ідею, присмачену любов’ю до української мови, то вийде чудова книжка-пригода для дітей та їхніх батьків. Як каже баба Маня, постукавши чарівною паличкою: «Нічогенька штукенція! Дуже потрібна в моєму чарівному господарстві!»

{{read_more|Читайте також| 5843, 5636}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: