Osvitanova.com.ua

1 вересня в Україні розпочався новий навчальний рік. Він став справжнім викликом і для учнів, і для батьків, і для вчителів, адже в умовах воєнного стану навчання відбувається у зовсім нових форматах.

Але варто розпочати з передісторії. В березні, після того, як наші учні зі своїми родинами перебралися в більш безпечні регіони України або за кордон, ми повноцінно продовжили навчальний процес в онлайн-форматі. Учні продовжували отримувати якісні знання, спілкуватися зі своїми однокласниками та вчителями. Переживали цей складний період разом підтримуючи один одного. Навчальний рік завершився в травні: діти написали підсумкові діагностувальні роботи, підбили підсумки року, побажали один одному теплого та мирного літа.

В червні Generation22 повернулася до офлайн-формату та розпочала роботу пришкільного табору. Нашою метою на тому етапі було максимально заохотити дітей до живого спілкування, показати всю красу кожного мальовничого куточка Києва, продовжити розвивати творчі здібності, пробуджувати бажання до занять спортом, покращувати знання з англійської мови, вдосконалювати навички гри в шахи, розкривати потенціал та можливості кожного учня! Ми досягли всіх наших цілей. Підтвердження цьому – щасливі посмішки дітей, натхненні вчителі та вдячні батьки.

Три формати навчання

На тому ж етапі ми розпочали підготовку до нового навчального року. Міністерство освіти і науки України запропонувало три формати навчання: дистанційний, очний або змішаний. На базі  Generation22 ми організували всі три форми навчання відповідно до можливостей та запиту батьків та учнів.

Ми запропонували формат «Екстерн», який передбачає самостійне або за допомогою вчителя опрацювання навчальної програми, а також вимагає написання лише двох підсумкових контрольних робіт в кінці навчального семестру. Такий формат підійшов для тих учнів, хто навчається в місцевих школах закордоном або знаходиться в більш небезпечних регіонах нашої країни.

Формат «Учень» передбачав навчання з основних предметів о другій половині в «живому» режимі на платформі ZOOM. Вже сьогодні бачимо високі результати з академічної успішності завдяки організації навчання за принципом трикутника. Раціонально розподіляємо відповідальність між вчителями, учнями та їх батьками. Кожен визнає свою роль та відчуває себе вагомою частиною цього тріо.

Офлайн-формат не став для нас викликом. Сьогодення диктує свої правила, тож ще до початку роботи пришкільного табору ми попіклувалися про безпечне середовище для наших учнів і облаштували укриття на -1 поверсі. Опинитися в ньому можна не виходячи з будівлі школи. До початку нового навчального року приміщення було адаптоване для того, щоб навчальний процес був безперервним.

Персоналізоване якісне навчання

Батьки бажали якісної освіти, ми як педагоги – знайти ключик до розкриття потенціалу кожного учня. Ми працюємо і нам вдається успішно реалізовувати поставлені перед нами задачі.

В Generation22 завжди панувало персоналізоване навчання, де навчальна програма підлаштовується під учнів відповідно до їх здібностей, а не навпаки. Сьогодні школа працює за двома програмами: РОСТОК та НУШ. Вчителі вдало їх поєднують, чим урізноманітнюють навчальний процес.

В класах навчається до 6 учнів, що дає змогу приділити достатньо уваги кожному. Крім цього, у разі повітряних тривог вчителі мають змогу допомогти кожному учню зібратися та організовано й швидко перейти в укриття.

Питання збереження робочих місць для вчителів – серйозне питання і ми доклали зусиль, щоб його вирішити. Ми прийняли та продовжуємо приймати учнів, які мають статус ВПО зі знижкою 30% на 2022/2023 навчальний рік.

Перлиною цього року стало «Ранкове читання», яке відбувається щоденно під час ранкового кола. Крім цього наші учні в цей час налаштовуються на робочий процес, виконують ранкові руханки, спілкуються між собою та вчителями в різних форматах відповідно до теми дня/тижня.

Навчальний процес триває з 10 до 15 години. Саме тут ми запровадили комбінований формат навчання яке відбувається на платформі ZOOM і дає можливість учням нашої школи не «випадати» з програми в той період, коли вони фізично з тих чи інших причин не можуть бути присутніми в класі.

Після занять діти йдуть на прогулянку або виконують домашні завдання. Підстрибуючи на зустріч батькам, з гарним настроєм та новими знаннями повертаються додому.
        
Ми дійсно сильні! Ми справді вільні!
Нам вдається задовольняти потреби кожного учня нашої школи та ставати ще  кращими з кожним днем.

{{read_more|Читайте також| 4894, 4568}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: