Osvitanova.com.ua

Запрошуємо батьків з дітьми на презентацію благодійного проєкту «Чарівне сяйво» та терапевтичної книжки «Віра у серці». На заході ви дізнаєтесь про процес створення книжки, подивитесь відеоверсію історії і отримаєте свій безоплатний екземпляр. Діти за бажанням можуть долучитися до майстер-класу «Намалюй свою мрію», а батьки зможуть поспілкуватися з авторкою, ілюстраторкою, психологинею Ксенією Шишко. Модеруватиме зустріч ведуча та журналіст Лада Тесфайє. 

«Чарівне сяйво» – це благодійний проєкт про те, як говорити з дітьми про війну і проживати емоції, не блокуючи їх. Про те, як допомагати вірити та мріяти, які б темні часи не доводилося б проживати.

«Я тікала не від бомб, а від ворога, занурюючись у ненависть та відчай. Ці емоції поглинали мене та руйнували зсередини. Я не могла допомогти близьким, і це ще більше розпалювало мою лють. Але я не хотіла зрощувати в собі ненависть та бажання помсти. Я хотіла допомогти і собі, і своїм дітям віднайти непорушні опори та слова підтримки, щоб пережити цю війну. Так почала народжуватись ця історія», – говорить Ксенія Шишко, авторка проєкту «Чарівне сяйво» та книжки «Віра в серці».

Першою з’явилась терапевтична книжка для дітей «Віра в серці», яка вийшла друком. На презентації ви ознайомитесь з твором, поєднаєтесь з героїнею, проживете свої емоції, віднайдете опори та слова, щоб говорити з дітьми на найскладніші теми. Ваші серця наповняться вірою та добром, які відчуватимуться за кілометри.

Проєкт набагато ширший за друковану книжку. Вже створені аудіо- та відеоформат історії, як і мобільний застосунок, який допоможе вам доторкнутися до дива та перенестись у чарівний світ Світлячків. Скоро вийдуть друком розмальовки. А найголовніший Світлячок завітає до дітей в гості та особисто запропонує намалювати свої мрії.

За словами авторки, «Віра в серці» її перша книжка, і перша частина історії проєкту «Чарівне сяйво». Все почалось з бажання допомогти без чітких планів та ресурсів в наявності. Але історія розвивалась, росла, зібрала навколо себе команду щирих українців, які разом працювали над тим, щоб її оживити. І ось нарешті, здолавши усі перешкоди, вона з’явилась на світ.

«Це історія про щасливе життя в прекрасному світі, який раптом огорнула темрява. Але сила нашої віри в серці може віднайти те саме світіння, малесеньке, але дуже міцне та невгасиме, яке допоможе підтримати і пережити все, що випадає нам на шляху, та продовжувати йти, і знов радіти своєму життю. Це світіння є в серці кожної дитини, кожної дорослої людини, кожної родини. Воно допоможе зрештою здолати темряву. А книжка допомагає це світіння віднайти», – говорить авторка Ксенія Шишко.

Ніхто з нас раніше не стикався з війною. Мало хто знає, як це корисно – правильно прожити свої почуття та емоції. А як говорити про війну з дитиною, яка запитує «А чому вони на нас напали? А скільки в них тих ракет? А чому в нашому домі тепер небезпечно?». Книжка «Віра в серці» проводить читача крізь ті стани, з якими зіткнувся кожен українець, і допомагає віднайти внутрішні опори, які залишаються непорушними незалежно від того, як змінились наші зовнішні обставини.

«Книжка точно пом’якшить наші серця, що вкрай необхідно кожному з нас сьогодні», – ділиться Ірина Порецька, редакторка книжки.

У написанні книжки брали участь психологи, які працюють з дітьми, що постраждали під час війни в Україні. Вони допомогли закласти в текст ті маячки, які допомагають читачеві пройти крізь всі емоції та вийти у відчуття віри, радості та любові.

«Світло, Любов, Віра – неоціненні скарби, які мають діти апріорі, і так легко втрачають дорослі. Історію варто читати як дітям, так і дорослим, аби нагадати собі, що найдорожче ми завжди носимо з собою в Серці. Це сила батьківської любові і захисту. Її неможливо втратити», – говорить про книжку Людмила Лагута, психологиня та письменниця.

Творці проєкту чекають на гостей презентації 12 листопада, з 11:00 до 14:00 за адресою м. Львів, культурний простір «Радіо Гараж», вул. Князя Романа, 6.

Благодійні внески для видання наступної частини книжки, а також друку додаткового накладу першої частини книжки.

Сайт проєкту https://e7ede.weblium.site/#about-me

Соцмережі https://www.instagram.com/charivne.syaivo/

Поширити у соц. мережах: