Osvitanova.com.ua

Кілька дитячих таборів зі справжньою пригодницькою програмою. Ніяких "all inclusive", мінімум гаджетів, тільки оздоровчі практики, розвиток самодисципліни та гартування характеру серед однолітків.

1. Дитячий табір «Козацька Фортеця» — Черкаська область, Смелянський р-н, с.Плескачивка. Вік — від 7 до 15 років. З дітьми займаються досвідчені педагоги, викладачі мистецтва бою “Гопак”, історії, звичаїв, народних ремесел. Працюють гуртки та осередки по Києву, тому є можливість їх відвідувати круглий рік.

У програмі: стрільба з луку, катання верхи на конях, походи на човнах, мистецтво бою “Гопак”, орієнтування на місцевості по зірках, руслу річки, змагання на спритність, завзятість та кмітливість.

Відгук: “Донька приїхала додому і тараторила про цей табір, не даючи слово вставити — про душевних курінних і стрільбу з лука й гвинтівки, про колективні присідання за запізнення і нагородні квіточки на поясі, про перегони на човнах-довбанках (за куліш на тому березі:)) і про катання на конях”.

2. Дитячий табір «Волинська Січ» — Пулемець, Шацький район, Волинська область. Приймаються підлітки від 10 до 15 років. Проживання у 3-х та 4-місних наметах. Діти дізнаються про українські звичаї, культуру та історію українського народу, вивчають на практиці звичаї та традиційні українські ремесла. Харчування 5-ти разове (сніданок, обід, полуденок, вечеря, друга вечеря), порційне.

У програмі: фізична підготовка, бойовий гопак, стрільба з луків та гвинтівок, лекційний матеріал, перегляд історично-патріотичних фільмів, плавання в озері, медична підготовка, альпінізм, туризм, походи, похідна кулінарія, рухливі ігри, естафети, козацькі забави, футбол, волейбол, вечірні бесіди біля багаття, майстер-класи з ковальства, гончарства, лялькарства, писанкарства, риболовля.

Відгук: “Програма табору на вищому рівні. Сподобалася природа та тихе місце — до озера 100 метрів, свій пляж (тому туристи не заважають відпочинку). Невелика кількість учасників, організатори щирі та переймаються кожною дитиною”.

3. Дитячий табір-легенда “Цивілізація”. 4-и поверховий хостел, в с. Яблуниця, Івано-Франківська обл., поблизу ГК Буковель і м. Яремче.

Приймають дітей від 8 до 17 років. Особливість табору: 11 днів життя та занять відбуватимуться за книгою  “Володар Перснів”, Дж. Р. Р. Толкіена. Виховна робота за скаутською методикою малих груп і особистого прикладу. Навчання проходить через гру. Усі учасники табору (організатори та діти) спілкуються на “ти”. Основа правил: самодисципліна, старший навчає молодшого. При цьому є певні обмеження: мінімум вільного часу та мінімум електроніки і гаджетів.

У програмі: стрільба з лука, метання спису, знахарство, хореографія, етикет, лідерство, робота в команді, фінансова грамотність+роздаткові матеріали, спортивні ігри, квести, скаутські ігри та ін.

Додаткова програма: екскурсія до курорту Буковель, катер на озері, мотузковий парк, тролей, картінг, пейнтбол. Солоні озера с. Солотвино, рафтинг, скелелазіння, квадроцикли, верхова їзда, English.

Відгук: “Моя дочка після табору приїхала зовсім іншою — стала більш самостійною, натхненною новими вміннями та знайомствами.  Відтоді тільки що й розмов про “Цивілізацію”! Особисто мене порадувало індивідуальне ставлення до кожної дитини, насичена програма і колектив, який дійсно живе цим табором”.

4. Дитячий табір “Грунівська Січ”Сумська обл., Краснопільский р-н, околиці сіл Барилівка та Грунівка. До табору приймають дітей віком 8-15 років.

Учасники на собі відчувають традиції Запорізької Січі: дізнаються про побут козаків, їхню обрядовість, розкривають таємниці козаків-характерників. “Грунівська Січ” допомагає вихованню характеру, розвиває у дітей любов до рідного краю, національної спадщини. Це не лише спортивно-відпочивальні, а й освітні заходи, які проходять захопливо і весело. Інструктори табору люблять казати, що багато хто не вірить в існування надлюдей — вони таких людей виховують.

У програмі: оздоровчі практики; бойові мистецтва; козацька зброя; навички виживання в лісі; орієнтування; навички верхової їзди; гончарство; ковальство; травознавство; знайомство з козацькою обрядовістю та народною спадщиною та багато іншого. Поряд з табором знаходиться заказник «Битицький» — унікальне місце, де збереглась неповторна слобожанська природа практично у первозданному вигляді. Кількість змін, які може відвідати дитина, не обмежується.

Відгук: “Дуже сподобалось у таборі! Чудові умови. Гарне поєднання розумового і фізичного розвитку. Для хлопчика — саме те, що потрібно. Практично про все можна дізнатись із сайту та інших контактів табору — це дуже зручно. Відкритий і щирий персонал. Дитина задоволена і хоче ще!”

5. Табір “Буковинське орлятко”. вул. Головна 52, с. Глибочок, Сторожинецького р-ну Чернівецької обл.

Приймаються діти у віці 6-16 років. Зміна триває 21 день. Розклад змін тут. Програма таборування розрахована на дітей з різними уподобаннями. Тут є час для активних ігор і затишного читання: подорожі до країни Книголандії (бібліотеки), караоке, день моди, день журналістики та багато інших цікавих заходів.

У програмі. Кожен день у таборі — тематичний: день журналістики, день музики, день театру тощо. Є також і день іменинника. До кожного тематичного дня своя різноманітна підготовка, розвиваюча програма та захоплюючі конкурси.

Відгук: “Дуже задоволена табором. Дитина шаленіє від радості. Тепер у нас більше захоплень, ніж було раніше. Наразі ми вирішили, що хочемо бути журналістом моди. Не знаю, наскільки це серйозне захоплення, але дитина в захваті! А скільки навичок і вмінь! Всього одразу і не перерахувати. Просто супер!”

Поширити у соц. мережах: