Osvitanova.com.ua

— Як ти? 

— Емоційні гойдалки. 

Приблизно так описує свій стан майже кожен українець під час війни — від ейфорії до тривоги, від тимчасового спокою до страху, несподівані виклики і нові екзистенційні питання. Важливо усвідомлювати, що не має правильних чи не правильних реакцій та почуттів. Проте, на жаль, є виснаженість, є травми та пост травматичний стресовий розлад. Відповідно до міжнародного досвіду, 50% людей матиме ПТСР. 

Команда  глобальної екосистеми SUN  разом з фахівцями з України, Великої Британії та інших країн Європи на основі досліджень Всесвітньої організації охорони здоров’я створили ресурс для підтримки ментального здоров’я та попередження розвитку ПТСР — KoloMe

KoloMe — це коло взаємодії, коло сили та єднання. Мільйони українських родин, друзів, рідних роз’єднала війна, вони живуть за тисячі кілометрів одне від одного, без постійного зв’язку, без підтримки, без сили свого племені.  KoloMe пропонує відновити в пам’яті інструменти для вивільнення нашої енергії для збереження та накопичення ресурсів, для підтримки свого ментального здоров’я та попередження ПТСР. 

Піклуйтеся про себе та коло своїх людей завдяки професійній підтримці фахівців. Долучайтеся до KoloMe в ТГ — KoloMe.

А прямо зараз можна скористатися практикою з телеграм-каналу, щоб зменшити рівень тривожності.

Побавимося в гру? Вона має просту назву «5,4,3,2,1». Роззирніться навколо:

назвіть 5 речей, які ви можете побачити,

4 – яких можна торкнутися,

3 — які можна почути,

2 — які можна понюхати

та 1 — яку можна скуштувати.

Як зараз відчуття? Можете довільно змінювати порядок і кількість речей. Беріть собі до скарбнички таку гру-ритуал, вона хутко глушить тривогу та повертає вас до «тут і тепер».

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: