Osvitanova.com.ua

Міністерство освіти і науки розробило інформаційний комікс для дітей у воєнний стан – це збірка інформаційних порад для дітей та їхніх близьких.

«Через воєнні дії в Україні сьогодні діти позбавлені спокою, вільного неба над головою, а також навчання. Щоб допомогти найменшим українцям емоційно у найважчі хвилини війни та підтримувати патріотичний дух нашої нації МОН представляє авторитетні поради від захисника України», - зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Продовжуємо публікувати поради для дітей та їхніх близьких у межах інформаційного коміксу під час воєнного стану в нашій державі.

Порада № 1 «Слідкуй за своїм здоров'ям! Твоє здоров'я - найголовніший скард для України!»

Порада № 2  «Гігієна ті фізичні вправи - запорука гарноо самопочуття! Проведи для дорослих розминку на 10-15 хв, як на уроці фізкультури!»

Порада № 3  «Спитай у батьків, чим допомогти та яку користь ти можеш принести зараз для родини»

Порада № 4  «Будь уважним! Не чіпай незнайомі предмети на вулиці. Особливо іграшки та гаджети!»

Порада № 5  «Навчання – твоя найбільша допомога! Читай твори Т.Шевченка, Л. Українки, І.Франка та інших українських письменників. Вивчай напам'ять вірші про нашу Україну»

Порада № 6 «Разом зі своїм документом завжди тримай при собі листок з ім’ям, прізвищем і номерами телефонів рідних»

Порада № 7 «Обережно стався до почутого та побаченого - наступна порада. Інформацію варто перевіряти на офіційних джерелах, а також обговорювати з дорослими»

 

Джерело фото Depositphotos та Міністерство наука та освіти України

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: