Osvitanova.com.ua

Більшість людей використовують кілька популярних сервісів Google щодня, часом навіть не замислюючись про це. Проте, окрім Gmail, Документів та Пошуку, компанія пропонує й інші цікаві, але недооцінені інструменти. Нагадаємо про деякі з них.

1. Family Link

Family Link — програма від Google із функціями батьківського контролю. За його допомогою батьки можуть дізнаватися, який контент споживають їх діти, а також відстежувати нові завантаження. Крім того, Family Link дозволяє віддалено встановлювати програми на пристрій дитини, обмежувати екранний час та відстежувати його розташування.

Family Link призначено для дітей, які використовують пристрої на базі Android та ноутбуки Chromebook. Проте батьки можуть керувати всім цим за допомогою iPhone.

2. Завдання (Google Tasks for iOS and Android)

Google Tasks – зручний сервіс для створення переліків справ для iOS та Android, інтегрований у Gmail та Календар. Його можна використовувати як звичайний список справ: записувати туди завдання, відзначати виконані та оновлювати за потреби. Однак, завдяки інтеграції, списки можна складати та переглядати прямо з Gmail та Календаря – всі записи синхронізуються.

3. Arts & Culture

Щоб хоч якось заповнити нестачу подорожей, можна відправитися в онлайн-тури знаменитими музеями з сервісом Google Arts & Culture. Тут є доступ до колекцій понад 2 тисяч музеїв і 100 тисяч творів мистецтв. Крім цього, доступний розділ з іграми, де представлені віртуальні забарвлення, кросворди та інші загадки, які допоможуть цікаво і корисно провести час.

4. YouTube Дітям

Не всі відео на YouTube підходять для дітей. Google представила Youtube Дітям — версію YouTube для дітей до 12 років, в якій можна фільтрувати контент.

Після реєстрації батьки проходять невеликий тур на платформі та створюють профілі для кожної дитини. Тут можна вибрати вікову категорію: 0-4, 5-8 чи 9-12 років. Потім потрібно завантажити програму YouTube Дітям на пристрій дитини (доступно на iOS та Android) або просто зайти на сайт із браузера.

5. Фотосканер

Швидше за все, у вас вдома зберігається багато старих фотографій, які ви збиралися оцифрувати. Для цього вам не знадобиться дороге обладнання та багато часу – просто скористайтеся Google Фотосканером.

За допомогою камери смартфона та фотосканера можна «зробити знімок» оригінальної фотографії. Програма автоматично визначить її межі, підкоригує та завантажить у ваш обліковий запис Google Фото.

6. Віддалений робочий стіл Chrome

Цей інструмент дозволяє швидко та просто керувати одним комп’ютером з іншого. Якщо комусь із членів сім’ї або друзів, які проживають далеко, потрібна ваша допомога, просто скеруйте їх на сайт Віддалений робочий стіл Chrome. Кнопка «Показати екран» видасть код, який потрібно ввести на своєму комп’ютері. Ось і все – ви отримуєте віддалений доступ.

За допомогою інструмента можна об’єднувати власні комп’ютери й керувати ними віддалено, не вимикаючи програму.

{{read_more|Читайте також| 3560, 5448}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: