Osvitanova.com.ua

Одна з причин, чому дорама (телесеріал) «Ігра в кальмара» став популярним серед підлітків – їх загальна прихильність до корейської культури. Допомагаймо нашим дітям відсортовувати контент і пропонуємо добірку корейських дорам про школу.

1. Хто ти? Школа 2015/Hooayoo – hakgyo 2015

Корейський детективно-мелодраматичний серіал про престижну школу в Каннамі. Саме там вчиться чарівна До Ин Бьоль, яка заслужила великий авторитет і сприймається багатьма як найпопулярніша, найрозумніша та найкрасивіша дівчина школи. Але одного разу відбувається загадковий випадок, пов’язаний з її несподіваним зникненням в ході звичайної шкільної поїздки. Через деякий час дівчина повертається, ось тільки вона абсолютно нічого не пам’ятає про те, хто вона така і що з нею сталося. Дівчина поводиться досить дивно, але в той самий час вона намагається з’ясувати будь-які деталі недавньої події, які могли б дати відповідь на багато її питання щодо «минулого життя».

2. Спадкоємці / Sangsokjadeul

Кім Тан народився в багатій родині, але не міг повноцінно скористатися своїми привілеями. Він був незаконнонародженим спадкоємцем, тому всі почесті діставалися старшому братові. 

Попри те, що мати давно набула статусу дружини замість коханки, Кім Тан не зміг вийти на перший план. Він завжди прагнув звернути увагу батьків на себе, виконуючи всі їхні вимоги. Незабаром його відправляють вчитися в Америку, де він закохується в милу дівчину на ім'я Чха Ин Сан.

Повернувшись на Батьківщину, вони виявляються учнями однієї школи. Тільки вона дочка простої домогосподарки, а значить, йому навіть думати не можна про відносини з Ин Сан. Тим більше мати приготувала для Кім Тана вигідний шлюб, який назавжди зміцнить його хитке становище в суспільстві.

3. Хлопці кращі за квіти / Kkotboda namja

Кінокомедія з елементами драми повідає історію Чан-ді – доброї простої дівчини, сім’я якої має невелику хімчистку. В один прекрасний день юна героїня, доставляючи в найпрестижнішу школу міста одяг, рятує на шляху хлопчика – учня цієї школи, який мав намір зістрибнути з даху. 

Подія не залишилася поза увагою преси й чутка прокотилася по місту про те, що бідна дівчинка врятувала життя багатому учневі елітної школи. Щоб швидше зам’яти галас навколо події, керівництво гімназії виділяє рятівниці пристойну стипендію в цьому навчальному закладі, щоб вона могла у них вчитися.

У школі навіжену дівчину чекає зустріч з чотирма розпещеними й найкрасивішими синками багатих батьків. Мало того, що героїня відмовляється підкоритися місцевим «королям», так вона ще пускає в хід свій гострий язик, завдяки якому привертає гнів цих самих хлопців… Красуню очікує жорстока розплата. Але ж давно відомо, що до ненависті від любові тільки крок.

4. Ха Ру, якого я зустріла випадково / Extraordinary You

Учениця престижної школи Ин Дан-о раптово з’ясовує, що є персонажем коміксу, причому навіть не головним. Дізнавшись також, що її існування скоро закінчиться, дівчина вирішує будь-що-будь випробувати перше кохання. Одного разу, впавши зі сходів, Дан-о врізається спиною в компанію учнів, і її серце починає сильно битися.

5. Одержимі мрією / Dream High

Сон Сам Дон – сільський хлопець, який мріє про свою власну ферму. Але закохавшись з першого погляду в Ко Хе Мі, вирушає слідом за нею в Вищу школу мистецтв, де відкриває в собі музичний талант. Це історія про молодих і талановитих людей, про їх дружбу, кохання й досягнення.

6. Школа 2013 / Hakgyo 2013

Не всім дітям щастить по життю вступити на навчання в престижний заклад. Трапляється так, що тінейджерам доводиться йти в одну з найгірших шкільних установ, де панує не дуже приємна атмосфера. 

«Сон Рі» – таку назву носить заклад, де присутня величезна кількість підлітків з абсолютно різними характерами. Хлопцям досить складно знайти спільну мову, адже деякі прагнуть, у що б то не стало, закінчити школу з відзнакою, щоб спробувати щастя в коледжах. Інші ж просто відвідують заняття з метою отримати «корочку», а решта ледарів приходять на уроки лише з метою поспати та поїсти в шкільній їдальні.

Але ситуація змінюється, коли викладацький склад поповнюється новою особистістю, а учням потрібно підготувати якісну презентацію для того, щоб справити враження.

7. Для тебе у всій красі / Areumdawoon geodaeege

Головною героїнею серіалу є дівчина Ку Чже Хі. Попри те, що Південна Корея є її батьківщиною, вона вже багато років живе в Америці й не планує повертатися. 

Одного разу зовсім випадково Чже Хі натикається на трансляцію спортивних змагань. Її увагу привертає секція легкої атлетики. Занурившись в перегляд, вона зауважує стрибуна у висоту на ім’я Кан Те Джун. Йому вдається зробити своїм виступом на дівчину таке сильне враження, що вона стає його відданою прихильницею.

Це призводить до того, що Чже Хі приймає рішення повернутися в Південну Корею і перевестися в той навчальний заклад, в якому Те Джун проходить навчання. Ось тільки є маленька проблема. Річ у тому, що Те Джун вчиться в закладі, куди поступити можуть тільки хлопці. Але головну героїню це абсолютно не зупиняє.

8. Школа 2017 / Hakgyo 2017

Герої цієї дорами – випускники старшої школи. Найголовніше їх завдання в цьому навчальному році – вступити до університету. Чим вище рейтинг, тим більше можливостей. У цій школі навіть в їдальню пускають не по живій черзі, а по успішності. 

З наближенням іспитів кожен з випускників сподівається, що настане кінець світу або нашестя інопланетян. Під час випробування по корейській мові з розпилювачів протипожежної системи раптово потекла вода. Хтось із хлопців втілив в життя мрію однокласників. Детективна історія отримала гучний розголос. Хто ж цей сміливець – одинак ​​або група?

9. Старша школа: час кохання / Hi! School: Love On

Шин У Хен проживає в одній квартирі зі своєю рідною бабусею. Хлопець є дуже цинічним і егоїстичним, він холодний абсолютно до всього, що його оточує. Однак, не дивлячись на це, в школі хлопчина користується великою популярністю. У Шина У Хена є найкращий друг на ім’я Хван Сіль Ель.

Коли-то в їхньому класі з’явилася нова учениця, яку звали Лі Силь Бі – мила, чарівна, чиста й невинна дівчина. І Шин У Хен, і Хван Сіль Ель закохуються у свою нову однокласницю. Як виявилося пізніше, Лі Силь Бі насправді ангел, який спустився з небес із завданням захистити головного героя, і тепер її серце розривається між двома друзями. Чи вдасться дівчині впоратися зі своїми почуттями й виконати свою місію?

10. Заткнися і грай / Shut Up! Flower Boy Band

Сюжет оповідає про непросту долю членів рок-гурту під назвою Eye Candy. Вони самі звичайні школярі, які не мають багатих батьків за спиною, і весь вільний час присвячують музиці. Хлопці зовсім не схожі й мають різні характери, але, попри це, вони не тільки справжня команда, але вірні друзі, які завжди готові прийти на допомогу один одному. 

Одного разу нашим героям доводиться вступити в жорстоку сутичку з іншою шкільною групою Strawberry Fields, яка на відміну від них має хорошу фінансову підтримку, завдяки чому може дозволити собі найкраще місце для репетицій. Однак і так непрості взаємини між двома музичними групами ще більше погіршує той факт, що лідери обох хотіли б отримати серце привабливою Їм Сау А, яка вчиться разом з ними в одній школі.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: