Osvitanova.com.ua

В Україні стартував проєкт із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії». Основна мета проєкту –  побудувати ефективну профорієнтаційну систему, яка з’єднає сферу освіти з реальним ринком праці для підготовки висококваліфікованих кадрів, які дійсно потрібні на ринку праці.

Вже зараз учні старших класів з усіх регіонів України можуть безоплатно:

пройти профорієнтаційне тестування; отримати консультацію кар’єрного радника; ознайомитись із трендами ринку праці завдяки мультимедійним курсам у міжнародному форматі SCORM; відвідати онлайн-екскурсії на найкращі українські підприємства.

Також у вересні запрацює Школа кар’єрного радника, в якій кожен вчитель може здобути практичні знання профорієнтаційної роботи.

Наразі виїзд українців за кордон у пошуках роботи є викликом для держави. За офіційною статистикою понад 50% українців працюють не за фахом, що призводить до структурного безробіття. Саме для розв’язання цієї проблеми Міносвіти визначило професійну орієнтацію молоді одним з основних своїх пріоритетів.

Інструкція до користування порталом Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри для молоді «Обери професію своєї мрії»

1. Заходьте на портал Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» www.hryoutest.in.ua та пройдіть просту та швидку реєстрацію.

2. Пройдіть профорієнтаційне тестування: кнопка «Розпочати тестування».

3. Отримайте результат тестування, який буде відправлений на електронну пошту, вказану при реєстрації, протягом 1-2 днів.

4. Замовте онлайн-консультацію у кар’єрного консультанта, яка відбудеться незалежно від того, чи пройдене тестування.

6. Продивіться та пройдіть цікаві та корисні відеоролики та мультимедійні онлайн-курси у форматі SCORM, щодо можливостей працевлаштування, особливостей психологічних типів підлітків тощо.

7. Продивіться онлайн-екскурсії, щоб побачити на власні очі, які умови наразі вже створені в українських підприємствах та організаціях.

8. Ознайомтесь з професіями, що мають найбільший попит на ринку праці в Україні.

Всі вищезазначені сервіси безоплатні!

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: