Osvitanova.com.ua

Перемогу в конкурсі Earth Photo 2021 здобув триптих із зображенням ефіопської родини, яка, всупереч звичаям, не відправляє дитину на роботу на полях, а дозволяє здобувати освіту. 

Про це повідомили на офіційному сайті конкурсу його організатори – Лісове господарство Англії та Королівське географічне товариство.

Переможців було обрано у шести категоріях із короткого списку з 55 фотографій та чотирьох фільмів. Загалом же на розгляд журі, яке очолює фоторепортер, лауреат Пулітцерівської премії Маріса Рот, надійшло понад 2000 фоторобіт. Конкурс Earth Photo має на меті показати найкраще в екологічних візуальних медіа та спонукати до обговорення світу та його мешканців.

Загальну перемогу та перший приз у категорії «Люди» здобула Розі Халлам із триптихом «Право на освіту» – на фото зображено дівчинку Селамау, яка першою у своїй родині продовжила навчання після молодших класів, її матір Меселех та батька Марко.

Триптих Розі Халлам «Право на освіту» зображає дівчинку Селамау (по центру), яка перша у своїй родині продовжує навчання після початкової школи. Також поруч на фото зображена матір дівчинки Меселех та її батько Марко.Селамау (по центру) – перша у своїй родині, хто продовжує початкову освіту. У її матері й батька такої можливості не було. Триптих також переміг у номінації «Люди».

У номінації «Місце» перемогу присудили несподівано іронічній роботі, в якій автор відтворив на своєму кухонному столі скелю Гаф-Доум у національному парку Йосеміті. Оскільки пандемія коронавірусу обмежила фотографів у пересуванні, Едвард Бейтмен для цього фото скористався 3D-пейзажем, отриманим на основі географічних даних Геологічної служби США, і невеликого аерозольного розпилювача.

Приховане геотермальне джерело на малолюдному високогірному плато в Ісландії, яке зафіксував фотохудожник Маркус ван Хаутен, отримало першу нагороду в номінації «Природа». Знімок має назву «Блакитний басейн».

Робота «Ліс як сад» Роберто Буено – аерофото пишних лісових схилів, що виросли біля виноградників, створених людиною в Іспанії, перемогло у номінації «Ліси, що змінюються».

У категорії «Клімат змін» найкращими визнали серію знімків Антоніо Переса з назвою «Море рухає нас», які було зроблено в африканській Гані. На фото – портрети людей, які постраждали від ерозії узбережжя в Західній Африці.

 

Серія фото Антоніо Переса «Море рухає нас» з Фувеме, що у Гані, демонструє портрети людей, які безпосередньо та суттєво постраждали від ерозії узбережжя в Західній Африці. Ця серія перемогла у номінації «Клімат змін».

У категорії «Відео» переміг короткий фільм П'єрпаоло Міттіки та Алессандро Тесея «Семипалатинський полігон, злочин ядерних випробувань».

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: