Osvitanova.com.ua

Підприємці переживають злети і падіння, які віднімають у них багато енергії. Але щоб відновити її рівень, традиційних способів начебто 8-годинного сну або медитації часто буває недостатньо. Справа в ментальних блоках, з якими люди стикаються протягом усього життя. Серійний підприємець і засновник компанії Javapresse Радж Джана назвав Inc.com три способи, які допоможуть прибрати ці блоки і швидше повернутися в стан потоку.

1. Позбавтеся зайвого багажу

Більшість людей несуть на собі «метафоричні 200 фунтів багажу», написав Джана. Багаж може включати в себе токсичних людей, неробочі бізнес-ідеї, негативне мислення і навіть надмірне споживання інформації. У деяких випадках цим багажем може стати затаєна образа на співробітника або нехтування до вибачень, принесеним діловим партнером. Все це тисне на підприємця.

Замість того щоб йти в спортзал і набирати м’язову масу, яка допоможе нести цей тягар, швидше буде просто від нього позбутися. Чим менше вам доведеться тягти на собі, тим більше енергії ви зможете зберегти.

Почніть позбавлятися від тих аспектів життя, які не сприяють вашому зростанню. Не думайте про те, що ви можете додати, щоб зробити своє життя кращим, а замість цього знайдіть те, від чого ви можете позбутися, щоб отримувати більше енергії.

2. Будьте чесні з собою

Противагу тому, щоб бути переповненим енергією, – це вигоряння. Якщо ви вигоріли, проведіть інвентаризацію свого життя, щоб знайти сфери життя, де ваша поведінка не здається щирою.

Гірка правда, за словами Джана, полягає в тому, що якщо людина не чесна із самою собою, вона даремно витрачає час. Чим більше вона займається тим, що їй по-справжньому подобається, тим більше енергії вона природним чином генерує, написав підприємець.

«Я заснував кавову компанію і запустив подкаст про усвідомленість. Хоча це не мало прямого відношення до вирощування, продаж та споживання кави, теми, які ми піднімаємо в шоу, – це частина моїх захоплень. Ідея, яку я давно хотів реалізувати, принесла свої плоди. Наше співтовариство почало відчувати більш тісний зв’язок з брендом і продуктами, ніж будь-коли. Робіть те, що здається правильним, і енергія, і ще, ймовірно, прибуток – прийдуть», – написав Джана.

3. Припиніть робити те, що здається вимушеним

Джана розповів, що в 2021 році позбувся частини свого бізнесу, пов’язаного з коучингом.

«Хоча мені подобалися деякі аспекти цього бізнесу, він виснажував мене і я не відчував, що перебуваю в стані потоку. Після того як я залишив коучинг, у мене з’явилися сили і час, щоб зосередитися на проєктах, які в іншому випадку були б мені недоступні», – написав підприємець.

На це можна подивитися з більш практичної точки зору, використовуючи принцип Парето. Він говорить, що 20% зусиль дають 80% результату, а 80% зусиль – лише 20% результату. Якщо 80% вашого доходу надходить від 20% ваших продуктів, зосередьте свої сили на цих 20% і не витрачайте їх на ті дії, які здаються вимушеними, порадив Джана.

Перестаньте думати про те, як охопити відразу всі області. Це реальний спосіб отримати більше енергії для розвитку вашого бізнесу, уклав Джана.

{{read_more|Читайте також| 4901, 4607}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: