Osvitanova.com.ua

Якщо коротко, то поп-іт, сімпл-дімпл та сквіш – головні антистрес-іграшки 2021 року. Вони стали популярними завдяки численним відео в ТікТок, з одного боку. А з другого, завдяки своїй сенсорності та антистресовій дії.

Ця гра дійсно допомагає в боротьбі зі стресом. З точки зору нейропсихології, коли ми активізуємо дрібну моторику, то вона своєю чергою активізує ті лобні структури, які відповідають за саморегуляцію та самоконтроль. А будь-яка проста монотонна дія – для дітей гра з пухирцями поп-іта/сімп-дімпла чи стискання сквішу – допомагає взяти емоції під контроль і відволіктися від тривожних думок.

Подібні сенсорні іграшки нейропсихологи та психологи давно використовують у своїй роботі, на початках їх виробляли для корекційних занять з дітьми в аутистичному спектрі та зі СДУГ. На думку фахівців сенсорні іграшки допомагають таким дітям сконцентруватися, подолати тривожність, заспокоїтись, виплеснути надлишок енергії

Поп-іт

Сімпл-дімпл та поп-іт часто плутають, адже обидві іграшки доволі схожі за принципом дії. Проте між ними все-таки є певні відмінності. Дослівний переклад назви Pop It – «лопни мене». Ці іграшки схожі на форми для льоду, але мають інше призначення. З силіконовими бульбашками поп-іт можна гратися нескінченно – при натисканні їх просто видавлюють в інший бік. Потім іграшку можна перевернути, і розпочати спочатку.

Сімпл-дімпл

Simple Dimple в перекладі означає «проста ямка». Сімпл-дімпли схожі на поп-іти, але відрізняються за кількістю та розміром пухирців.

Сквіш 

Сквіш – це м'яка іграшка, яку приємно м'яти в руках. Бувають найрізноманітніших форм і кольорів – тварини, морозиво, фрукти, тортики й т. д. Через приємність стискання їх також відносять до сенсорних та антистрес-іграшок. Після стискання вони одразу приймають форму.

{{ tik_tok | 11 }}

Чому поп-іт, сімпл-дімпл та сквіш стали такими популярними

Попри те, що поп-іти та сімпл-дімпли з'явилися у магазинах іграшок ще з початку 2010-х років, їхня популярність досягла піку на початку 2021 року завдяки численним відео TikTok-блогерів, які пропонували й різноманітні забавки з ними й розповідали, як зробити щось подібне власноруч.

{{read_more|Читайте також| 3716, 4628}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: