Osvitanova.com.ua

Як директор школи Main School, я часто чую від батьків нарікання: приватна школа – це дорого, але що робити, якщо система освіти в державних школах дуже застаріла.

Що саме мається на увазі під застарілою системою? Хтось каже про підхід до навчання, хтось про предмети, але найчастіше звертають увагу на нудне заучування речей, які просто неможливо застосувати у реальному житті. Для того, аби запровадити глобальні зміни, потрібні десятки років, але допомогти своїй школі можна вже сьогодні.

Ще кілька років тому ми поставили перед собою мету: зробити українську школу ефективною, а знання, отримані дітьми, такими, які допоможуть опанувати найпрестижніші професії. Оскільки в нашій країні якісних кейсів ми не знайшли, то звернулися до іноземних партнерів і знайшли рішення, яке кардинально змінило нашу школу Main School та уже декілька інших шкіл.

Отже, знайомтеся, програма Science4us. Це величезна американська платформа, на якій розміщені інтерактивні STEM-уроки. Розповім по черзі.

STEM – це абревіатура, яка розшифровується як Наука (Science), Технології (Technology), Інженерія (Engineering) та Математика (Math). Ідея полягає в тому, аби вивчати всі ці предмети комплексно в дуже доступному ігровому форматі.

Сьогодні STEM – це модна перевага приватних шкіл, але зовсім скоро STEM може стати обов’язковим предметом у всіх українських школах. Ще у 2020 році Кабмін ухвалив план заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) до 2027 року. Протягом 2021-2022 років планується розробити навчальні матеріали та методичні рекомендації для вчителів, оновити стандарти вищої освіти галузі знань «Освіта/Педагогіка».

До 2023 року заплановано розробити:
* цикл відеолекцій для вчителів фізики, математики й початкових класів зі STEM-освіти;
* новий зміст STEM-освіти для здобувачів загальної середньої освіти (державні стандарти, типові освітні та навчальні програми предметів та інтегрованих курсів, курсів за вибором) та позашкільної освіти (навчальні програми гуртків, секцій та інших творчих об’єднань)

Чому стільки уваги до STEM? Річ у тому, що з 1990 року попит на STEM-професії зріс на 79%, і зростає щороку ледь не на 8%.

На ринку катастрофічно бракує спеціалістів, які могли б комплексно виконувати роботу в найбільш прогресивних сферах: біоінженерії, ІТ та інших. Світ вимагає науковців нового покоління, а школи поки що не здатні їх виховати. Принаймні українські.

Отже, це просто неймовірна можливість для школи першими виростити покоління працівників, які будуть дуже затребуваними та високооплачуваними у найближчі мінімум 30 років.

Science4us – онлайн-платформа, до якої мають доступ вчителі, учні та батьки. Вона передбачає можливість навчатися як онлайн, так і в класі разом із вчителем.

Головна ідея програми в тому, щоб отримувати всі знання завдяки дослідницькій моделі 5Е:

«Залучити», «Дослідити», «Пояснити», «Розробити» та «Оцінити».

Перші три етапи представлені як онлайн, так і офлайн-діяльністю. Четвертий етап — це чисельні заходи, метою яких є надання учням розуміння міжпредметних зв'язків. П'ятий етап — включає інтерактивне оцінювання успішності навчання учнів та розуміння теми.

На платформі розміщені 28 модулів, у яких близько 350 інтерактивних онлайн-уроків, тисячі завдань, ігор та відео. Наші вчителі запевняють, що з кожного уроку можна зробити як мінімум 5, отже це неймовірно велика база уже готових, грамотно скомпонованих, а головне: цікавих для дітей уроків.

Чому ця програма подобається дітям:

Усі вправи у формі гри чи відео. Кожна дитина працює індивідуально у своєму темпі. Завдання дуже доступні та цікаві.

Чому ця програма так подобається вчителям:

Повністю розроблені уроки. Уже готові методичні рекомендації, адаптовані під вимоги МОН. Готовий план занять. Зацікавлені учні.

Чому ця програма потрібна вашій школі:

Значна перевага у порівнянні з конкурентами. Додаткова причина для батьків обрати саме вашу школу. Краща зацікавленість і мотивація для учнів. Розширення компетенцій та навичок учителів.

{{read_more|Читайте також| 3878, 3264}}

Як проходять уроки:

Кожен учень та вчитель отримає доступ до власного кабінету. Там розміщені всі завдання та необхідна інформація, можна оцінювати досягнення учнів, а їх батьки бачитимуть результати.

Учитель може проводити заняття як повністю онлайн з використанням ноутбука, смартфона чи планшета, або ж комбінувати з офлайн-активностями, дослідженнями та іграми.

До речі, уроки повністю англійською мовою, що серйозно підвищить рівень знань у вашій школі.

Якщо ж вчителям важко адаптуватися одразу для роботи з іноземною мовою, ми пропонуємо україномовні методички, а також словник усіх термінів, які зустрічатимуться у програмі.

Зараз до програми підключені близько 10 шкіл зі всієї Київської області. Ми пропонуємо і вам спробувати зробити вагомий крок до зміни застарілої системи.

Як стати партнером та запровадити Science4us у вашій школі

Залишити заявку на сайті або зателефонувати +38 093 518 1350/099 761 8664. Ми надаємо індивідуальну консультацію про те, як може бути реалізована програма Science4us у вашій школі. Ви отримуєте пробний доступ до платформи Science4us та можете спробувати користуватися нею та ознайомитися з її можливостями. Ми підписуємо з вами договір про співпрацю, відкриваємо вам повноцінний доступ до програми, навчаємо та супроводжуємо під час роботи з платформою. За необхідності проведемо презентацію для батьків.

Встигніть до нового навчального року модернізувати школу та запровадити світові тенденції. За більш детальною інформацією телефонуйте: +38093 518 1350, або +38 099 761 8664. Ми з радістю вас проконсультуємо.

Приєднуйтесь до нашої сторінки й групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: