Osvitanova.com.ua

Якщо ви давно мрієте відкрити власну школу та сповнені рішучості не відкладати цей намір у шухляду вам варто познайомитись з Іриною Браницькою та Владиславою Бандурко. Впевнена, що ви чули про їхні проєкти.

Ірина Браницька організаційний коуч, засновниця альтернативної школи Papaya School, співзасновниця вільної школи «Життя», освітнього хакатону EduHuck, конференції демократичної освіти IDEC. Подорожує країнами світу і вивчає демократичну освіту, вже відвідала сама та з дітьми понад 10 країн та 30 шкіл.

Владислава Бандурко за 5 років пройшла шлях від вчительки біології до серійної підприємиці. Засновниця мережі освітніх студій ZNO.Educator та приватного ліцею Educator, півфіналістка освітньої премії Global Teacher Prize Ukraine. 

Разом Іра та Влада мріють, щоб по всій Україні відкривалися нові сучасні школи, та діти у будь-якому місті мали доступ до іншої освіти.

«Ми переконані, що школа – це про майбутнє і в центрі уваги має бути дитина, її потреби та можливості, таланти. У світі є багато цікавих і успішних освітніх проєктів. Останніми роками в Києві відкриваються школи різного формату і це чудова новина, що кожна родина може обрати школу, яка буде розкривати потенціал дитини й поважати її особистість. Але в регіонах приватних та альтернативних закладів освіти обмаль. Треба виправляти ситуацію! На нашу думку, саме такі проєкти є рушійною силою змін в освіті. Якщо ми хочемо дати своїм дітям успішне майбутнє, ми не можемо  вчити їх наслідуючи модель масового виробництва, яка була актуальною після першої індустріальної революції. Щоб бути в авангарді змін, школа має поєднувати інноваційні методи педагогіки та сучасні освітні технології» – діляться думками освітянки.

Цієї весни вони започаткували проєкт «Я створюю школу!».  Це спільнота людей з великим серцем, які не чекають змін в системі освіти, а прагнуть їх створювати. Саме тому і наважилися відкрити школу. 

Практичний навчальний курс «Я створюю школу!» стартує вже в червні. За місяць інтенсивної роботи учасники пройдуть 6 модулів, від створення концепції до набору команди. В результаті курсу кожен учасник отримає готовий проєкт власної школи. 

А далі гайда в поля – відкриватись! Це найцікавіший і найважливіший етап курсу. Як же класно, що в цей час Іра та Влада будуть максимально підтримувати учасників у форматі персональних консультацій та нададуть можливість уникнути помилок, спираючись на власний досвід успішних проєктів, а він у них чималий.

Хочете вже у вересні відкрити двері власної школи для перших учнів? Подавайте заявку

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: