Osvitanova.com.ua

На медіасервісі «Мегого» крім ТВ-каналів, серіалів, шоу, спорту/кіберспорту, фільмів і анімацій, віднедавна з'явився напрямок аудіокнижок та подкастів, зокрема освітніх. Кожний може не тільки послухати, а й розмістити свій подкаст на медіасервісі, використовуючи Telegram-бот. І вже згодом контент з’явиться до прослуховування у мобільному додатку MEGOGO. Тут вже з’явилися подкасти радіо НВ та авторський подкаст Кріс Косик та Діми Малєєва «Шит Ай Ноу Лайв».

Аудіонапрямок буде доповнено власним виробництвом аудіосеріалів, про що повідомив 23 лютого на аудіопрезентації нового напряму роботу Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку медіасервісу.

Перший проєкт – «Куренівка: історія київського потопу», присвячений 60-й річниці пам’яті трагедії (13 березня). Аудіосеріал складається з 6 епізодів, кожний з яких триває приблизно 20 хвилин. Перші епізоди вже доступні для прослуховування.

Аудіосеріал створено у документально-художньому жанрі. Вперше в Україні до виробництва аудіопроєкту залучено кінорежисера та акторський склад.

Наразі на етапі виробництва ще близько десяти аудіосеріалів, які протягом року будуть представлені слухачам. Серед них:

- проєкт на основі листувань Лесі Українки;
- історія про подорож на Антарктиду; документальний проєкт до річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС;
- історії за мотивами оповідань Ірени Карпи та інші.

«Наш перший аудіосеріал присвячений Куренівській трагедії. Про цю подію багато чули, але мало хто знає деталі. У аудіосеріалі ми відновили події 1961 року і розповіли історію людських доль. Що стосується саме формату аудіосеріалу – це, по суті, наративний подкаст. В основі – повноцінна історія, документальна або художня, з детально пропрацюваним сюжетом, персонажами і подіями. У наших аудіосеріалів є режисери та акторський склад. Історії розділені на короткі серії, аби зручніше було слухати на ходу і не доводилося переривати розповідь на півслові, руйнуючи при цьому всю магію історії. Такий формат не новий у світі. Величезна кількість художніх і документальних наративних подкастів створюється зараз провідними світовими студіями. Але в Україні саме такий формат представлений вперше», – розповідає Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO.

Робота над аудіосеріалом «Куренівка: історія київського потопу» тривала близько 3 місяців. Команда проєкту спілкувалась із очевидцями аварії, опрацьовувала матеріали трагедії. До роботи також було запрошено експертів, які досліджують історію України.

Режисер та сценарист аудіосеріалу про Куренівську трагедію – Корній Грицюк, звукорежисери – Василь Явтушенко та Ася Федоськіна. Серед акторів: Римма Зюбіна, Андрій Куликов, Денис Шацький та інші. Наукові експерти: Віктор Крупина, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України; Оксана Довгополова, докторка філософських наук, професорка Одеського національного університету; Казимир Брамський, інженер, історик електричного транспорту Києва, ветеран праці; Кирило Степанець, дослідник Києва.

Прослуховування аудіосеріалів, як і подкастів, абсолютно БЕЗКОШТОВНЕ та доступно у розділі «Аудіо» додатку MEGOGO на смартфонах на базі iOS та Android, в автомобілях із аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: