Osvitanova.com.ua



Дитина не любить читати, а вам би хотілося, щоб вона читала книжки? Ось декілька порад, які можуть стати у нагоді.

1. З'ясуйте інтереси дитини

Дізнайтесь в дитини, що її цікавить, і вибирайте книжки з цієї тематики. Вибирайте книжки для читання разом із дитиною.

2. Показуйте особистий приклад

Бажання вашої дитини читати зростає, коли  в домі є книжки, та коли вона бачить, що її батьки читають. Ви для неї зразок для наслідування. Якщо дитина буде бачити, що її батьки читають, вона почне брати з вас приклад.

3. Читайте дитині

Важливо не тільки, що саме ви читаєте, а як ви це робите! Коли читаєте швидко та невиразно, дитина швидко втрачає інтерес. Читайте емоційно, отримуючи при цьому задоволення від самого процесу читання. Вашій дитині сподобається, якщо ви будете читати різними голосами за різних героїв.

{{read_more|Читайте також| 4316, 4323}}

4. Читайте усюди та завжди

Читати можна будь-де: в поїзді, на прогулянці, на пляжі, очікуючи прийом до лікаря, перед сном. Нехай у вашій сумці поряд із дитячими речами лежить книжка.

5. Не примушуйте дитину читати

Ніколи не саджайте дитину за читання, якщо вона цього не бажає. Це є одним із найдієвіших засобів вбити інтерес до читання. Якщо ваша дитина вже вміє читати, то частіше звертайтесь до неї із проханням вам почитати, але не домашнє завдання, а книжки, які їй подобаються. Запевніть дитину у тому, що вам цікаво і потрібне її читання, і ніколи не показуйте, що слухаєте через необхідність.

6. Обговорюйте прочитане

7. Розповідайте про те, що любили читати у дитинстві

Вживайте під час повсякденних розмов фрази на кшталт «Колись я читала, що…», «Коли я був маленьким у мене була книжка про…», «Мій улюблений письменник…». Розповідайте про книжки, згадуйте, що ви читали в дитинстві, згадуйте смішні історії пов’язані із книжками.

8. Не використовуйте підкуп, інакше дитина буде читати лише за винагороду і ніколи не полюбить читати.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: