Osvitanova.com.ua

Спеціально до зимових свят медіасервіс MEGOGO разом із Українським інститутом книги створили новорічні та різдвяні аудіоказки за українськими творами. Проєкт отримав назву «365 казок на ніч» і став частиною Всеукраїнської акції, основна мета якої виховувати любов дітей до літератури.

Вибрати казки організаторам допоміг дитячий психолог, а озвучили їх відомі українці:

Ната Жижченко, фронтвумен гурту ONUKA, телеведучі Василіса Фролова, Ольга Фреймут, Олександр Педан, фронтмен гурту O.Torvald та продюсер каналу MEGOGO Live Женя Галич, акторка та телеведуча Тала Калатай, фронтмен рок-гурту «СКАЙ» Олег Собчук, акторка «Мамахохотала» Аня Гресь, засновниця Kyiv Bookworms Club Тетяна Лукінюк, дует TVORCHI, телеведуча та головна редакторка BESTIN.UA Поліна Неня, актор Геннадій Попенко, автор проєкту Dreamkyiv Арсеній Фінберг, засновниця Promum Ксенія Букшина, учасник гурту «Агонь» Костя Боровський, учасник гурту LATEXFAUNA Дмитро Зезюлін, львівський репер Паліндром, фронтмен гурту Blooms Corda Данило Галико та вокалістка групи «Тонка» Олена Карась та інші.

Серед озвучених творів – казки письменників Галини Вдовиченко, Івана Андрусяка, Оксани Лущевської, Всеволода Нестайка, Івана Малковича, Богдани та Дзвінки Матіяш, Олеся Ільченка, Віталії Савченко, Марії Солтис-Смирнової тощо.

Усі аудіотвори доступні до прослуховування абсолютно безплатно. Знайти їх можна на YouTube-каналі Українського інституту книги та у розділі MEGOGO Audio додатку MEGOGO для смартфонів на базі iOS та Android, а також для автомобілів з аудіосистемою Apple CarPlay та Android Auto. Крім того, казки мають функцію попереднього завантаження, що дозволяє прослуховувати контент навіть за відсутності інтернет-підключення. 

Наразі вже доступно 12 казок, а їх кількість буде поповнюватись. 

1. Віталія Савченко «Дарунок для Миколая» | Читає Василіса Фролова

Дівчинка Оксаночка дуже хотіла порадувати Святого Миколая і віддячити йому за доброту. Вона вигадала подарувати чарівникові дуже особливу річ. Тільки трішечки їй допомогла мама з матеріалами, а всю роботу дівчинка виконала старанно сама, власноруч. Дарунок вийшов незабутнім… Що ж це?

2. Віталія Савченко «Помічники Святого Миколая» | Читає Ната Жижченко

Чарівної ночі Миколай має дуже багато роботи, і ніяк йому не обійтися без дорогих помічників – ангелів. Кожен ангел – особливий, бо виконує якусь окрему роботу і так допомагає Миколаю радувати діток.

3. Віталія Савченко «Новорічні дива» | Читає Аня Гресь

Гноми Сонько та Забудько переплутали усі новорічні завдання, які їм дав Дід Мороз. І тепер через цих двох бешкетників у лісі зчинився справжній переполох!

4. Галина Вдовиченко «Муха-несплюха» | Читає Тетяна Лукинюк

Одна жвава Муха ніяк не могла вкластися у зимову сплячку, тому і «несплюха». Натомість вона відкрила для себе дивовижний світ – людську квартиру! А там на неї чигає купа небезпек: і двійко дітлахів, і купа борошна, та ще й підозріла стрічка, яка так і норовить упіймати Муху-несплюху…

5. Богдана Матіяш «Три дари ангелів» | Читає Геннадій Попенко

Напередодні Різдва діти попросили тата принести з лісу найкрасивішу ялинку. Але у лісі з чоловіком трапилася чарівна історія, і найкраще дерево він рубати не став. За це різдвяні ангели нагородили його такими цінними подарунками, яких точно не купиш за гроші…

6. Всеволод Нестайко «Ковалі щастя, або Новорічний детектив» | Читає Данило Галико

Чаклун Зландій насмілився викрасти цілий мішок щастя та ще й взяти у полон братів-ковалів Тіка й Така! На їх порятунок вирушають справжні професіонали – добрий чарівник Дід Мороз і детектив Бровко Барбосович!

7. Віталія Савченко «Як від Рудельки втікали слова» | Читає Андрій Гуцуляк

Білочка Руделька народилася тільки цієї весни, і зима, така сніжна та морозна, для неї – справжня дивина. Холодно, біло-біло та ще й слова тікають! Чи не закляття це, бува?

8. Віталія Савченко «Ялинка для звірят» | Читає Дмитро Зезюлін

Дівчинка Оксаночка і годівничку для птахів змайструвала, і ялинку для звірят прикрасила. Попереду у маленької трудівниці ще так багато добрих справ, але вона не засмучується, бо допомагають їй і дідусь, і пес Барсик, і навіть сніговик, що у чарівну ніч раптом ожив…

9. Марія Солтис-Смирнова «Пригоди новорічного ельфа» | Читає Олександр Педан

Ельф Ріккі загубився у дрімучому лісі. Бідолаха заснув на санях Діда Мороза і, сонний, впав із них, коли чарівник рушав у дорогу. Тепер ельф блукає лісом і ніяк не натрапить на правильну доріжку…

10. Богдана Матіяш «Казка про Ніжність» | Читає Поліна Неня

Троє друзів: Білий Пес, Білий Ведмідь та Білий Тюлень вирушили у далекі мандри у різні куточки світу, але пообіцяли один одному неодмінно зустрітися після довгої подорожі. Так, кожен із них побачив світу, приніс надзвичайну історію на думці та ніжне тепло в душі й поділився цим із друзями.

11. Віталія Савченко «Новорічна казка» | Читає Тала Калатай

Серед звірів є хижаки, є травоїдні тварини, а є всеїдні. У казках вони часто дружать і не чіпають одне одного, але в житті складніше. Усіх їх природа створила різними, друзями й ворогами, саме тому Зайчик дуже боїться Вовка. А от Їжачок не боїться! І чому ж то так?..

12. Марія Солтис-Смирнова «Лісова красуня» | Читає Джеффрі Кенні

Хвойна сестриця ялинки – смерічка – все журилася, бо ніхто не хотів її прикрашати до новорічних свят. Аж раптом до неї прийшли усі лісові звірята. Вони тішилися красою смерічки і почали вбирати її у всякі лісові дари. Ще кращою стала смерічка – і всі щасливо почали святкувати Новий рік!

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: