Osvitanova.com.ua

Напередодні Нового року час підбивати підсумки і будувати плани. Щоб полегшити собі завдання, спробуйте відповісти на прості (а насправді серйозні) питання. Відповіді обов'язково запишіть і нікому не показуйте. І тільки після продумайте свої плани на майбутнє. А через рік поверніться до них, щоб розібратися, як ви змінилися, чого досягли і що і чому поки не виходить. Робін Камароут, мама трьох дітей і коуч, яка допомагає жінкам віднайти work-life balance, склала перелік з 31 питання для Inc, призначених заохотити вас задуматися про те, за що ми маємо бути вдячні в житті, що хочемо змінити і які зусилля потрібні нам для руху вперед.

Які перші думки спадають на думку про минулий рік? Переважно позитивні, негативні чи нейтральні? Що найцікавішого ви дізналися цього року? Хто та людина, з якою ви познайомилися в цьому році і хотіли б дізнатися про неї більше? Чому? Назвіть найскладніший момент року. Чому він найскладніший? Що було одним з улюблених досягнень? Яку свою здатність ви використали в цьому році на користь особистому чи професійному життю? Які перешкоди заважали руху вперед (час, гроші, місце розташування, знання тощо)? Наскільки якісним було спілкування з найважливішими для вас людьми? Які три події чи досягнення стали можливими завдяки допомозі інших? Яку пораду ви б дали іншим, засвоївши досвід з цього року? Які три проблеми виникли на роботі? Як ви підійшли до вирішення цих проблем? Чи є щось спільне в підході до їх вирішення та в самих цих проблемах? Кому в цьому році потрібна була ваша підтримка? Як саме ви підтримували цих людей? Якби ви писали мемуари, щоб з цього року увійшло б в цю книжку? Чи були у вас моменти потоку в цьому році? Що саме ви робили, коли втратили відчуття часу і змогли бути в моменті? Яке розчарування, здавалося, виникало знову і знову? Що ви розпочали і не закінчили? Що ви спробували і це вам не вдалося? Про які три речі вам цікаво дізнатися більше? Якби у вас була чарівна паличка і ви змогли б опанувати одне вміння, що б це було? Хто та одна людина, якій би ви могли допомогти зараз? Як? Чого б це вам коштувало і що б ви отримали? Коли ви сповільнили чийсь прогрес? Чому? Що вас схвилювало? Що ви класного зробили в цьому році (з нуля) і як це було? Що такого ви зробили, що вас засмутило? Як це було? Що одне, в чому ви брали участь, ви запам’ятаєте на все життя? Чому? Що було найприємніше, що хтось зробив для вас цього року? Що було найприємніше, що ви зробили для когось іншого цього року? Якби ви могли змінити одну річ, яка сталася цього року, що б це було? Що було важко рік тому, а тепер легко (чи легше)? З книг, які ви прочитали цього року, яка сподобалася найбільше? Як ви фіксуєте події і відчуття? Використовуєте щоденник чи пишете в соцмережах? Чи вважаєте цей метод для вас корисним? Які шість прикметників найкраще описують цей рік? Запишіть 6 прикметників для наступного року

Ви можете давати відповіді на одне з запитань в день або на декілька у грудні. Відстежуйте свої інсайти під час відповідей. Наприкінці скористайтеся ними, щоби запланувати свій щасливий наступний рік. 

{{read_more|Читайте також| 3965, 3169}}

Photo by carolyn christine on Unsplash

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: