Osvitanova.com.ua

Спільнокошт – українська краудфандингова платформа, створена за аналогом Kickstarter на базі платформи соціальних інновацій «Велика Ідея» для підтримки соціально значущих проєктів. За тематикою проєкти Спільнокошту стосуються економіки, літератури, музики, здоров'я, відео, екології, технологій, мистецтва та освіти. Ми дібрали для вас п'ять актуальних освітніх проєктів, які варті вашої підтримки.

1. Освітній дім у Харкові. Збираємо на перший рік 

«Я і моя школа» у Харкові  – це Освітній дім, де освітяни, батьки, діти і молодь – завжди бажані гості, де можна навчатись і відпочивати разом. Освітній центр пропонує 50 опцій сертифікованого навчання для педагогів, а також освітні програми для батьків і дітей, як-то підготовка до школи, розмовний клуб англійської та української мов, медіаграмотність, здорове харчування і багато інших. Наразі Освітній дім збирає кошти, які підуть на обслуговування безкоштовних опцій центру: єдиного у місті українського розмовного клубу та відкритої терапевтичної групи з профілактики професійного вигоряння. За будь-який внесок ви отримаєте подарунок. До 15 січня потрібно зібрати 166 670 грн. Це дозволить забезпечити ще більше безкоштовних опцій для вчительства і батьківства. 

2. Гра по вивченню культури національних спільнот Ethno Ukraine

Вже два роки Громадська організація «Вулик ідей» реалізує проєкт «Рідна колисанка», в якому діти на інклюзивних культурологічних заняттях створюють книжку, в яку увійшли колисанки найбільших національних спільнот України. Організатори пропонують долучитись до створення настольної гри – пізнавальної, яскравої та захоплюючої. Гри, в якій ви, кидаючи кубик, подорожуватимете містами нашої країни, на кожному кроці дізнаючись щось нове про ці міста або й цілі регіони, знайомлячись із культурою народностей, представники яких мешкають в тому чи іншому регіоні нашої Батьківщини. Також передбачений онлайн-варіант гри, який має на меті залучити дітей з різних регіонів України, а може, і  з-за кородону!  Зібрано 2 950 грн, а потрібно зібрано 52 850 грн (кампанія продовжується до 13 лютого.

3.  Проєкт підтримки молоді Barber Camp

Соціальний освітній проект BARBER CAMP допомагає молоді 15-25 років в складних життєвих обставинах. Мотивує опанувати нову професію і сприяє працевлаштуванню. Кошти у розмірі 59 790 грн потрібні для перукарських інструментів для навчання та волонтерських експедицій. Кампанія продовжується ще 6 тижнів. 

4. Освітній проєкт про культуру кримських татар Arzu

«Arzu» кримськотатарською мовою значить «мрія». А мрія організаторів полягає в тому, щоб створити інтелектуальний простір, який допоможе учням з різних регіонів України підтримувати тісний зв’язок, мріяти, вільно спілкуватись та обмінюватись творчими ідеями. Для них плануєтья онлайн-курс з 10 занять, який дозволить поринути у світ традиційної культури кримськотатарського народу. 

5. Мережа дитячих резиденцій «Dre@m»

Організатори цієї кампанії мають на меті створення двох дитячих резиденцій на базі будинків культури в селищах Половинкине і Титареве (Луганська обл.). Після того, як дитячі простори будуть відповідно облаштовані, розпочнуть свою роботу творчі гуртки – вокал, гра на музичних інструментах, малювання, вироби з паперу тощо. Також організатори планують проводити заходи для всіх мешканців селищ, як-то пленер на свіжому повітрі, ярмарок витворів ручної роботи мешканців сіл, інтерактивний захід До дня захисту дітей тощо. Потрібно зібрати до 13 січня близько 300 тис. грн.

Читайте також Освітній центр у Харкові вперше об’єднав на своїх програмах освітян, батьків і дітей 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: