Osvitanova.com.ua

Діти, які часто бавляться з пазлами, конструкторами та настільними іграми, мають кращу здатність до просторового мислення. Це підтверджують дані Асоціації психологічних наук. “Освіта Нова” пропонує адаптований переклад статті Child Development Institute.

Вчені вивчали поведінку та оцінювали за допомогою психологічних тестів когнітивні функції 847 дітей під час гри. Участь у дослідженні взяли діти віком від чотирьох до семи років, різних соціально- економічних груп та національностей. Попередні подібні дослідження також виявили користь таких ігор для старших дітей та підлітків.

Сприйняття простору – здатність вивчити та запам’ятати просторові залежності між об’єктами. Візуально-просторові навички мають велике значення для успішного вирішення безлічі задач у повсякденному житті. Наприклад, ви застосовуєте свої візуально-просторові навички, коли використовуєте мапу, щоб проїхати незнайомим містом, влитись у високошвидкісний рух та вміти зорієнтуватись в навколишньому середовищі.

Сприйняття простору є також важливим навиком для досягнення успіху в багатьох навчальних сферах. Математика, природничі науки, інженерія, економічне прогнозування, метеорологія, архітектура – усе передбачає використання навику сприйняття простору.

Конструкторські ігри, такі як складання моделей, блоків та Lego Ігри з конструкторськими забавками є корисними для розвитку соціальних навичок та формування відносин довіри. Задача таких ігор – створити щось спільно, отже, діти повинні співпрацювати на досягнення загальної мети, вирішення спільної задачі.

 

Настільні ігри

Настільні ігри навчають плануванню, впорядкованій роботі, вмінню вигравати, програвати та вирішувати проблеми, та розвивають інші просторові навички. Коли грає сім’я, настільні ігри допомагають скріплювати та покращувати взаємовідносини. Батьки можуть використовувати настільні ігри як можливість навчити дітей соціальним навичкам і стійкості до поразок. Обирайте корисні ігри та іграшки для вашої дитини. Такі, що мають широкий віковий діапазон, щоб ваша дитина могла користуватись нею довгий період часу.

Приділяйте час на створення нових речей разом з дитиною, розгадуванню головоломок та настольним іграм, щоб заохотити їх створювати власні корисні ігрові речі.

Поширити у соц. мережах: