Osvitanova.com.ua

У Telegram та Viber запрацював чат-бот «Стоп Суржик», який перекладає суржик українською мовою. Слова, які поки відсутні у словнику, можна вносити власноруч.

Чат-ботом можна скористатися різними способами: написати слово суржиком і отримати український відповідник; перевірити свої знання: бот запропонує вам суржик – написавши аналог українською, ви дізнаєтеся, чи правильний він. Також це зручний тренажер для вдосконалення мови; бот ще вчиться: якщо ви не знаходите певне слово суржиком, ви можете його внести у словник бота із перекладом українською.

Cуржик згідно з словником це – мішанина зерна: жита, пшениці, ячменю, вівса, а також борошно з такого зерна. В переносному значенні це «елементи двох або кількох мов, об’єднані штучно, без дотримання норм літературної мови», або ж «нечиста мова».

За словами розробників чат-боту Дениса та Лідії Карпенко найскладнішим було зібрати словник суржику. Наразі в ньому 3300 слів і словосполучень. А найчастіше користувачі питають в чат-бота, як буде правильною українською «харашо», «бистро», «самий лучший», «дворнік», «прийомна».

 

Джерело фото Porapak ApichodilokPexels

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: