Osvitanova.com.ua

В рамках радіопрограми «Наука як по маслу» з ведучою Ольгою Масловою вже вийшло 40 подкастів. Ми обрали 5 для ознайомлення, всі інші слухайте на hromadske.radio.

Програма спрямована на популяризацію науки та розширення світогляду. Гості у студії розповідають про свою тематику, наукову роботу, проекти, що виходять за межі традиційної лабораторно-дослідницької діяльності, а також діляться інформацією, що може бути цікавою людям далеким від науки.

Ведуча Ольга Маслова – кандидатка біологічних наук, співзасновниця проекту Nobilitet. Популяризує науку зі студентських часів, має власні дослідження у галузі клітинної біології, працювала як у науково-дослідницьких інститутах так і у комерційних організаціях, сьогодні пріоритетним вважає публічну діяльність з метою підвищення інтересу людей до питань, на які вже знає, чи шукає відповіді наука.

1. Розмова про літературу, її теоретиків, та про те, чи можливо заробляти на життя читанням книг з філологинею і критикинею Богданою Романцовою

 

 

2. Про красу математики і її користь у повсякденному житті Ольга Маслова розмовляла з математикинею Оленою Ванєєвою

 

3. Розмова з криптографом Сергієм Яковлєвим про аналогії здорового способу життя й гігієни у контексті тіла та інформаційної гігієни, про алгебру, яка стоїть за шифрами, про електронні ключі та способи захисту й кодування інформації. А також про скандал з «Дією» та правила безпеки в роботі з електронними документами.

4. Розмова з генетиком Олександром Колядою про лекції у супермаркетах та нічних клубах, про погляди на релігію, генетику та зміни світогляду, що можуть відбутись після пандемії.

5. Тренувати мозок можна на дуже прикладних речах — Катерина Терлецька в бесіді з Ольгою Масловою про школу, науку і кінець світу

Джерело фото pixabay

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: