Osvitanova.com.ua

В дитинстві нам здається, що все до снаги, і саме в цей час з’являються різні найсміливіші мрії, зокрема і про майбутню професію. Цікаво, що одними з найпопулярніших професій, ким мріяли стати сьогоднішні дорослі, є вчитель, лікар та зірка кіно чи музики, інформує education.24tv. 

Ким українці хотіли стати у дитинстві

Цікаво, що у список найбажаніших професія пожежника чи космонавта не потрапила, а от про що мріяли сьогоднішні дорослі, дивіться на інфографіці.

Найпопулярніші професії з дитячих мрій / Фото grc.ua

Чи здійснилися мрії дітей щодо професії

Своїх мрій досягнула невелика частина опитаних. Понад третина респондентів (37%) навчалася самостійно, а чверть (25%) навіть вступила на навчання до ВНЗ за спеціальністю мрії. Ще 15% відвідували спеціалізовані школи та курси, а 34% опитаних нічого не робили для своєї мрії.

Зазначимо, що лише 9% респондентів зізналися, що теперішня їхня робота – це втілення дитячої мрії. Серед них представники таких професійних сфер: топ-менеджмент, адміністративний персонал, медицина, мистецтво та медіа, бухгалтерія, наука та освіта, юриспруденція.

Ще 22% респондентів заявили про те, що їхня нинішня професія народилась з хобі. Цікаво, що найпопулярнішою серед респондентів була відповідь про те, що їхня теперішня робота – це лише випадковий збіг обставин (46% респондентів).

А щоб ваша дитина дійсно працювала за професією мрії і не гаяла час на «не свою» діяльність, запрошуємо 7-8 жовтня на «Серію вебінарів від ZNO.Educator «Майстерня професійного визначення»

Читайте також Кто такой навигатор, или 5 способов помочь ребенку с самоопределением

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: