Osvitanova.com.ua

Криза змусила багато підприємств скоротити робочі місця. Проте навіть у такій нелегкій ситуації є фахівці, які залишаються потрібними. Спираючись на власні дані про ринок вакансій, LinkedIn опублікувала звіт про професії, представники яких потрібні роботодавцям завжди, повідомляє  CNBC. На ці позиції винаймають людей в тому числі без вищої освіти. 

В LinkedIn відзначили, що для роботи з цими десятьма завжди популярними спеціальностями не потрібно здобувати вищу освіту – досить просто мати необхідні навички.

Розробник програмного забезпечення Торговий представник Менеджер проєктів IT-адміністратор Спеціаліст з обслуговування клієнтів Цифровий маркетолог Працівник служби підтримки Аналітик даних Фінансовий аналітик Графічний дизайнер

Потрібність всіх професій з цього списку тільки зростає. «Краса цих робочих місць полягає в тому, що вам не обов’язково потрібна формальна освіта. Ви можете розвивати необхідні навички онлайн», – зазначив керівник британського офісу LinkedIn Джош Графф. При цьому він додав, що вища освіта «все ще грає важливу роль».

А якщо ми подивимся на топ 10 найпопулярніших професій, які не вимагають присутності в офісі чи на виробництві, так звані remote jobs, то побачимо, що і вони не вимагають університетських «корочок».

Розробник програмного забезпечення Архітектор програмного забезпечення Інженер розробки і експлуатації ПЗ (DevOps Engineer) Акаунт-менеджер/Менеджер по роботі з клієнтами/Account Manager Розробник серверної частини застосунків/Back End Developer Менеджер проєктів Менеджер з пошуку клієнтів Менеджер з продажу Представник з розвитку продажів/Sales Development Representative Розробник застосунків на стороні клієнта і сервера/Full stack engineer

NB: 92% рекрутерів та ейчарів, які винаймають персонал, зазначають, що soft skills так само важливі, як і hard skills. 

Читай також

15 онлайн-курсів для розвитку soft skills українською
30 високооплачуваних професій майбутнього 2029 за версією Business Insider
51 найперспективніша професія майбутнього

Джерело фото pexels

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: