Osvitanova.com.ua

Вчитися ніколи не пізно, подумав Джузеппе Патерно і закінчив університет у 96 років! Та ще й з найвищим балом серед однокурсників. 

Вчитися ніколи не пізно – справедливість цього прислів’я нещодавно довів сицилієць, який на 97-му році життя закінчив університет та продовжує будувати далекосяжні плани на майбутнє. Воістину, оптимізм та інтелект переможуть всі негаразди!

Учень-рекордсмен та його досягнення

Мешканець Сицилії, Джузеппе Патерно, встановив рекорд, ставши найстарішим випускником в Італії. На 97-му році життя щасливий батько двох дітей і дідусь чотирьох онуків закінчив з відзнакою факультет філософських і історичних досліджень Університету Палермо. На шляху до мрії його не зупинила ні коронавірусна пандемія, ні необхідність вчитися в онлайн-форматі.

Ректор навчального закладу Фабріціо Мікарі не зміг пропустити настільки значущу подію в житті університету, тому особисто приїхав привітати чоловіка. Студент, до слова, не просто впорався з іспитами, а здав їх на вищий бал – 110 із 110 можливих.

Синьйор Патерно народився у вересні 1923 року. Будучи вихідцем з бідної багатодітної сім’ї, сицилієць не відразу закінчив школу. Атестат про повну загальну середню освіту Патерно зміг отримати лише у 31 рік. Вступу до ВНЗ завадила Друга світова війна, після якої він почав працювати на італійських державних залізницях. І лише в 2017 році Джузеппе Патерно вдалося вступити до Університету Палермо.

Незважаючи на поважний вік, «доктор» Патерно має грандіозні плани на майбутнє. «Мій ентузіазм завжди був великий – це протиотрута проти старості. Тепер, коли я на фініші, я все ще дивлюся в майбутнє. Хто знає, може бути, я міг би повчитися ще два роки в магістратурі, адже моя мама Джованна дожила до 100 років. Значить, і у мене є шанс», – розмірковує новоспечений випускник.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: