Osvitanova.com.ua

Вже зараз деякі з вчителів готуються до дистанційного навчання, яке чекає на українських дітей восени. А ми пропонуємо викладачам і батькам переглянути декілька відео про сучасний підхід до навчання дітей і дізнатися, які ідеї відомих освітян допоможуть організувати навчальний процес більш цікаво і відповідно ефективно.

На кожному відео є можливість обрати субтитри українською.

1. Салман Хан: Давайте використовувати відео, щоб перевинайти освіту

Цей виступ засновника Khan Academy, яка налічує більш ніж  6500 безкоштовних курсів, треба послухати хоча б тому, що в більшості педагогів своїми ідеями він викликає щонайменше подив. Чому це онлайн-уроки мають продовжуватися лише 15 хвилин, і як сприймати його ідею, що «вони самі все з'ясують». Подивіться також уроки, які проводить сам Салман, вони схожі більше на стендап, ніж на звичайні уроки. Але за ці 15 хвилин діти засвоять набагато більше, ніж за 45 хвилин традиційного уроку.

 

2. Сугата Мітра: Збудуймо школу у хмарі

Сугата Мітра, автор концепції саморганізуючого навчального простору, вважає, що діти самі можуть навчитися чого завгодно і що вони вчаться один в одного. Влаштувати таке середовище може кожний вчитель. Урок має стати мандрівкою, а вчитель в ній другом і провідником, а не тим, хто нависає над ними і вимагає результатів. Ця модель може використовуватись і на відстані за допомогою відеозв'язку.

 

3. Ремзі Муссалам: Три правила, як заохотити дітей навчатися

Ремзі Муссалам, вчитель хімії, після 10 років викладання зрозумів, що у викладанні найважливіше не методики, а вміння вчителя пробудити в учнів зацікавлення і допитливість. В своїй промові він дає кілька підказок, як заохотити дітей до навчання і зацікавити процесами, яким и живе світ.

4. Крістофер Емдін: Навчіть вчителів творити магію

Крістофер Емдін, професор кафедри математики в Колумбійському університеті, в цьому виступі ділиться тим, на кого, на його думку, мають рівнятися вчителі. Ви будете здивовані, але він називає реперів, перукарів і пасторів. За його словами, всі вони вміють захоплювати людей. Успішні ті викладачі, які зрозуміли, як захоплювати увагу аудиторії. Завдяки цій доповіді вчителі поповнять свій арсенал методів викладання і зможуть зробити уроки більш цікавими і відповідно ефективними.

5. Ріта Пірсон: Кожній дитині потрібен наставник

Рита Пірсон, яка викладає у школі вже понад 40 років, впевнена у тому, що діти ніколи нічого не навчаться в людини, яка їм не подобається. І тому закликає викладачів налагоджувати з дітьми стосунки. Вчитель, який допоможе учню відчути себе чемпіоном, залишиться в його сердці назавжди. Як відомо, дуже часто успішність учня залежить від ставлення педагога до нього.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: