Osvitanova.com.ua

 

За даними ООН, через поширення нового вірусу, в 13 країнах світу було офіційно оголошено карантин та зачинено навчальні заклади. Більше 290 мільйонів учнів змушені пропускати заняття. 

В Україні, починаючи з 12 березня 2020 року, призупинено проведення масових заходів освітнього, наукового, соціального, спортивного та мистецько-розважального характеру, з метою запобігання захворювань, викликаних коронавірусом. Перший випадок в Україні, коли карантин встановлено на невизначений термін. Мер Києва, Віталій Кличко, зазначив:

«Організовуємо дистанційне навчання. Для цього створюємо окремий розділ задля інформування на сайті Департаменту, де розміщуємо: посилання на платформу дистанційки (розроблена нашим Університетом Грінченка) для учнів 5-11 класів; посилання на районні сайти; підключаємо наш Центр моніторингу до роботи з випускниками 11-х класів (відеолекції для підготовки до ЗНО); звернулися до місцевого телебачення щодо виділення ефірних годин для проведення телеуроків, лекцій; вчителі продовжать контактувати з дітьми та батьками в дистанційному режимі». 

Вивчаючи практики зарубіжних освітніх закладів, можна зазначити, що школи в більшості країн світу поступово переходять на e-learning, розуміючи тенденцію зростання епідемії. У Північній Англії всі школярі у віці 7-16 років вже користуються онлайн-платформами для навчання.

Найма Чарлієр, директор Міжнародної школи «Норд-Англія», що у Гонконзі, зазначає: «Неодмінно, введення карантину через коронавірус є досить складним процесом, адже він відрізняється своєю тривалістю. Тому, нам доводиться використовувати альтернативне рішення – онлайн-навчання».

Що чекає на Україну 

Безліч edtech компаній вже мають рішення для дистанційного, але не менш ефективного навчання. Школам країни потрібно терміново реагувати та мати альтернативу звичайного навчання. І це – дистанційне навчання.

Українська онлайн-платформа для вивчення математики Global Innovative Online School винайшли рішення та запропонували усім школам України безкоштовне користування платформою на період карантину. Більше 10 000 шкіл подали заяву на долучення до платформи та вже розпочали дистанційне навчання із GIOS.

Як організувати дистанційне навчання для школярів під час карантину

1. Вибрати зручну платформу для навчання

Ми пропонуємо платформу GIOS для вивчення математики для кожного класу з 5 по 9. Навіть під час карантину, вдома, можна використовувати час з користю, вивчаючи математику та готуючись до ДПА і ЗНО.

Платформа працює наступним чином: 

Кожен учень прикріплюється до вчителя. Відповідно, вчитель має доступ до пройдених учнем уроків і до статистик. Це допомагає легко і швидко здійснювати контроль і оцінювання. Легко спостерігати тенденції в класі, оскільки крім індивідуальних статистик, вчитель має доступ до загальної статистики класу. Система сама перевіряє домашні завдання учнів, що виконані через платформу. Це економить багато часу!

2. Створити групи в месенджерах та бути постійно на зв'язку з класом

Створіть чат класу в вайбері чи телеграмі та нагадайте учням, що карантин – це не канікули. Тримайте школярів чи їх батьків в курсі останніх новин та нагадуйте про дедлайн виконання завдань.

3. Розробити навчальну програму в дистанційному режимі 

Наприклад, як це зробила вчителька математики Олена Пономаренко, спираючись на завдання, які подані на платформі GIOS.

Організувати дистанційне навчання в змозі кожен вчитель, адже це не важко, але результативно! Не потрібно шукати відеоуроки, розробляти схеми, вигадувати приклади розв'язку завдань, - все це вже є на платформі GIOS! Завдання складені методистами за українською програмою та схвалені МОН. Все, що потрібно зробити вчителю– визначити термін виконання завдання для учнів.

Отже, не вагайтесь та організовуйте дистанційне навчання для свого класу вже зараз! 

Більше корисних статей про освіту ви зможете знайти на блозі GIOS.

Читай також:
Хімія дистанційно: добірка готових ресурсів
Географія – працюємо дистанційно
15+ інтерактивних сервісів з географії, які допоможуть урізноманітнити дистанційне навчання
7 цікавих завдань для підлітків на час карантину
Біологія дистанційно: добірка корисних онлайн-ресурсів
Англійська дистанційно: добірка готових матеріалів
Вивчаємо фізику через YouTube
Історія дистанційно: добірка YouTube-каналів для поціновувачівІсторія України дистанційно: 5 безкоштовних курсів
Вивчаємо історію через відеоігри

 

Поширити у соц. мережах: