Osvitanova.com.ua

Втрата молочних зубів – досить травмуючий досвід для деяких дітей. Але на допомогу приходить давня традиція давати дітям гроші за молочні зуби, які випали. Коли молочний зуб у малюка починає хитатися, той найчастіше боїться його втратити. Але якщо нагадати про подарунок від Зубної феї, то випадіння зуба стане більш жаданим. Коли зуб випадає, його кладуть в підготовану коробочку або просто під подушку. Дитина засинає, приходить фея, забирає зубчик і залишає замість нього невеликий подарунок, зазвичай гроші. Зубна фея обов'язково навідується кожного разу, коли у дитини випадає зуб, навіть якщо зуб загубився, і навіть якщо дитина ночує не дома, а у бабусі з дідусем.

А вигадав цю історію у XIX сторіччі іспанський письменник Луїс Колома як персонажа казки для 8-річного іспанського короля Альфонсо XIII, що втратив перший молочний зуб. З тих пір Зубна фея є популярним персонажем дитячого фольклору в багатьох країнах. 

Тільки в США Зубна фея щорічно залишає більше 700 мільйонів доларів в обмін на молочні зуби дітей.

Деякі батьки ідуть далі і використовують традицію про Зубну фею у виховних цілях, зокрема для заохочення особистої гігієни

Восьмирічний Сем Уоррен із Лондона дуже неохоче чистив зуби. Коли у хлопця випав черговий молочний зуб, він сховав його на ніч під подушку, щоб на ранок отримати монету в один фунт. Але натомість отримав листа від Зубної феї, який написали його батоки. 

У ньому чарівниця проінформувала Сема про те, що прийняла його зуб на розгляд і затримка з оплатою, яка виникла, пов’язана з його станом.

«Ми очікуємо на певний знос зубів, які ми оцінюємо. Однак у цьому випадку ваш зуб довелося віднести до комітету для подальшого аналізу.

Ми вважаємо, що це пов'язано з недостатньою турботою та увагою з вашого боку. Ми виявили сліди Fanta, сухих сніданків та шоколаду, які не були видалені за допомогою відповідної техніки для чищення. Ми рекомендуємо переглянути вашу практику чистки зубів у терміновому порядку.

Ми приймемо зуб цього разу, але нам потрібні ваші гарантії того, що стан наступного зуба буде значно кращим, інакше оплата буде призупинена», – написала фея Сему.

Наступного ранку Уоррен таки отримав свій фунт, однак засвоїв, що зуби потрібно чистити регулярно.

До речі, у зубних фей є свій день – 28 лютого відзначається День зубної феї.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: