Osvitanova.com.ua

Добірка ідей для дитячих поробок з паперу до 8 березня.

 

1. Тюльпан з бантиком

Це покроковий майстер-клас створення листівки з дітьми 3-5 років. Для виготовлення поробки візьміть аркуш кольорового картону. Він може бути будь-якого кольору, головне, щоб квітка на ньому виглядала помітно і яскраво.

Ще вам знадобляться два аркуші кольорового паперу – зелений для листочків і стеблинки, інший може бути червоним або жовтим, чи оранжевим для квітки тюльпана. Один маленький листок білого паперу для підготовки шаблону. Близько 25 см атласної стрічки. Клей, олівець, лінійка і ножиці.

Почнемо з виготовлення основи. Листівка буде прямокутна зі сторонами 21:9 см. На аркуші картону формату А4 креслимо одну лінію на відстані 9 см від краю. Другу лінію проводимо на відстані 18 см. Поо лінії 18 см відрізаємо, а по лінії 9 см акуратно згинаємо. Основа готова.

Маленький білий листок згинаємо навпіл і малюємо на ньому половинку крапельки. Вирізаємо і розправляємо крапельку. Крапелька повинна бути досить витягнута як на фото. Це і буде наш шаблон для квітки і пелюсточок.

На папері для квіточки малюємо по шаблону три крапельки і акуратно вирізаємо. Це заготовки для тюльпана. З зеленого паперу ми робимо дві пелюстки і смужечку стеблинки. Деталі підготовлені.

Спочатку беремо смужку, промазуємо клеєм і приклеюємо по центру листівки стеблинку. Від нижнього краю відступити приблизно 1-1,5 см.

Із трьох червоних заготовок збираємо тюльпан. Одна пелюстка буде знаходитися посередині стеблинки. А зверху дві пелюстки дивляться в різні боки.

Тепер наклейте зелені листочки на відстані трохи вище середини стебла. З шматочка атласної стрічки зав’яжіть бантик і приклейте його або посадіть на двосторонній скотч

Вийшов чарівний тюльпанчик перев’язаний стрічкою. 

2. Об'ємні тюльпани з кольорового паперу

Для цієї поробки підготуйте двосторонній кольоровий папір, фломастери, клей, олівець, ножиці.

Спочатку треба згорнути зелений аркуш паперу гармошкою, а потім саму основу навпіл. Склейте половинки між собою клеєм ПВА. Це листя тюльпанів. На білому папері зеленим фломастером намалюй кілька невеличких пролісків. 

З червоного паперу виріжте чималі бутони тюльпанів. Промалюйте пелюстки.

Приклейте квіти до зеленого віяла. Кольори та види квітів змінюйте на свій смак.

3. Еконарциси з яєчних лотків

Виявляється, лотки з-під яєць — ідеальна основа для витворів мистецтва. Креативне використання вторинної сировини допомагає зберегти природу й подарувати нове життя на перший погляд непотрібним матеріалам.

Для цієї поробки вам знадобляться кілька паперових лотків з-під яєць, ножиці, флористичний дріт зеленого кольору, гуаш, пінопластова підставка, ножиці, клей ПВА.

Розріжте лоток на секції, а потім на комірки.

З двох комірок виріжте основу квітки з чотирма гострими пелюстками. Склей разом дві основи, щоб пелюстки різних шарів чергувалися між собою.

Далі візьміть нерозрізану комірку, акуратно обріжте краї, зробивши їх напівкруглими. Приклейте серединку зверху на основу нарциса. Проткніть квітку флористичним дротом.

А тепер час зафарбувати нарциси. Поставте квіти на пінопластову підставку, заґрунтуйте пелюстки білою фарбою. Коли перший шар підсохне, нанесіть жовту й оранжеву фарби на корону нарциса. Не старайтеся ідеально зафарбовувати квіти — їхня поверхня має особливу, нерівну текстуру. Насолоджуйся процесом.

Готову квітку де-не-де змастіть лаком із блискітками, імітуючи пилок.

Гострі пелюстки можна залишити білими або зафарбувати жовтим. Поєднання різних відтінків кольорів допоможе нарцисам мати більш природний та витончений вигляд.

4. Аплікація «Долонька з квітами»

Підготуйте кольоровий папір яскравих кольорів (рожевий, помаранчевий, світло-зелений, темно-зелений), гофрований папір світло-жовтого і темно-жовтого кольорів, ножиці, фігурні ножиці з хвилястим лезом, десертну тарілку, клей-олівець, степлер, склянку з дуже вузьким горлечком, простий олівець.

Беремо помаранчевий аркуш паперу, кладемо на нього десертну тарілку догори дном і обводимо олівцем контур тарілки.

Беремо світло-зелений папір, кладемо на нього свою долоню, розкриваючи пальці. Обводимо простим олівцем долоню по контуру.

Вирізаємо деталі звичайними ножицями. Якщо дитина не дуже добре володіє цим предметом, не намагайтеся відібрати і вирізати самі. Нехай краще у кола та долоньки будуть не зовсім рівні краї, але це буде самостійна робота. Просто будьте поруч і стежте, щоб дитина не поранилася.

Беремо темно-зелений папір, підвертаємо один край на відстані приблизно 1,5-2 см. Нам потрібно вирізати 5-6 листочків фігурними ножицями, щоб краї листочків вийшли хвилястими. Вирізаємо по краях складеної смужки так, щоб лінія згину виявилася серединою листочка. Якщо немає фігурних ножиць, можна скористатися звичайними. Але тоді лінія відрізу повинна бути хвилястою або з зубчиками.

 

Відрізаємо від гофрованого паперу смужки завширшки 4 і 3 см. Світло-жовта смужка повинна бути ширшою, темно-жовта –вужчою. Складаємо обидві смужки в гармошку 5-6 разів. Відрізаємо отримані шматочки і складаємо їх разом: тонку смужку зверху, широку – знизу.

З’єднуємо смужки степлером посередині. Таких деталей потрібно зробити 5 штук, за кількістю пальчиків на долоньці.

 

Беремо склянку з вузькою шийкою, прикладаємо її до жовтих деталей так, щоб скріпка степлера виявилася посередині, і обводимо олівцем склянку. Важливо закруглити деталі з вузьких кінців. Якщо з боків склянка не захоплює деталі, не страшно. Далі ви зрозумієте, що це не обов'язково.

Вирізаємо закруглені деталі по контуру.

Тепер на жовтих кругляшках робимо надрізи ножицями від краю до центру. Спочатку з чотирьох протилежних країв до скріпки. Потім кожну частину навпіл, потім знову кожну частину навпіл. Виходять пелюстки квітки. Так розрізаємо всі п'ять квіточок. Після цього всі квіточки трохи розправляємо, щоб вони стали пухнасті і об'ємні. Для цього пелюсточки потрібно трохи призібрати до центру. Всі підготовчі роботи закінчені. Можна приступати до складання аплікації.

На рожевий аркуш паперу приклеюємо помаранчеве коло за допомогою клею-олівця.

На край кола приклеюємо нашу зелену долоньку пальчиками вгору. Виходить долонька в сонечку. На кінчик кожного пальчика приклеюємо по жовтій квіточці.

Завершуємо аплікацію листочками. Їх приклеюємо біля основи долоні. Листочки приклеюємо не повністю, а лише одну половинку. Друга половинка листочка залишається вільною і створює об’єм.

5. Квітки з паперових смужок

Для такої листівки знадобляться крім картону, ножиць і клею тонкі смужки білого чи кольорового паперу. Їх потрібно буде склеїти, як показано на зображенні, щоб вийшли об’ємні квіти.

Можна придумати будь-які поєднання кольорів, щоб виходили яскраві квіти на радість дитині, рідним і друзям.

6. Об'ємні квітки

Щоб зробити листівку на 8 Березня з об'ємних квітів, вам знадобиться картон – основа для поробки, клей, ножиці і кольоровий папір. Вирізаємо з кольорового паперу пелюстки і клеїмо їх на картон. Стеблину можна або намалювати зеленим фломастером або вирізати з паперу зеленого кольору.

 

Бажаємо приємної творчості!

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: