Osvitanova.com.ua

В який спосіб прикувати увагу та здивувати аудиторію презентацією? Для тих, хто бажає зробити по-справжньому яскраву презентацію, функціоналу звичайного PowerPoint або Google Presentation — звісно не вистачить. Але є відмінна альтернатива — десктопні та онлайн програми створення відео презентацій. Скористатися — потрібно мати лише вихід до мережі інтернет. Подібних сервісів існує багато, проте не всі вони варті уваги.

Пропонуємо вашій увазі добірку найкращих онлайн-сервісів створення відеопрезентацій:

1. GoAnimate

За допомогою даного сервісу можна створити повноцінну історію персонажів із слайд шоу. GoAnimate має систему розробки героїв, котра дозволяє їх максимально персоналізувати. Є можливість вибирати дії персонажів з великого списку — сценічна поведінка героїв презентації у програмі залежить виключно від фантазії її творця.

Інші особливості представленої програми для презентацій:

Можна використовувати звук, фонову музику і текст. Героїв можна «наділяти» голосом. Персонажі говорять багатьма мовами, включаючи російську. Українська мова на превеликий жаль в GoAnimate не підтримується. Готову презентацію можна вбудувати на сайт або в один клік публікувати в соціальних мережах. GoAnimate дозволено використовувати безкоштовно протягом 2 -ох тижнів. Після завершення пробного періоду система пропонує користувачеві вибрати один з декількох тарифних планів програми для презентацій. Як бачите на власні очі «класна фіча», але ціни явно кусаються для українського споживача…

 

2. SparkolPro

З десктопною програмою для відео презентацій SparkolPro створюються анімаційні ролики з ефектом малювання від руки. Подібна система розробки презентацій надзвичайно проста і вишукана водночас, що і робить SparkolPro популярним серед аудиторії різного віку.

Приклад ролика, створеного за допомогою сервісу SparkolPro:

 

Перед тим, як користуватися SparkolPro, слід завантажити програму на свій ПК. Встановлення займає декілька хвилин. Користувачеві надається пробна версія продукту. Безкоштовно нею можна користуватися протягом 7 днів. Програма відразу надає користувачеві три шаблони відеороликів. Вони орієнтовані на презентацію переваг товару. SparkolPro дозволяє вставляти в ролик власний голос. Крім того, можна вибрати варіант зі списку готових аудіо. Презентацію можна зберігати як в форматі PDF, так і в вигляді відео.

3. PowToon

PowToon — це безкоштовний онлайн-сервіс, який можна використовувати для різних цілей: особистих, професійних та навчальних. Система просить користувача вибрати один пункт із вищезгаданого списку: особисті, професійні та навчальні цілі — щоби розпочати роботу. Від вибору залежить функціонал сервісу та стиль шаблонів, що пропонуються. По принципу роботи програма для презентацій PowToon схожа на PowerPoint: також видає декілька шаблонів, після чого пропонує по черзі оформляти слайди.

На слайдах можна розміщувати текст, звук, фігури і графіку. Текст можна як набирати, так і писати від руки. Створену презентацію можна відразу експортувати на YouTube. Хоча сервіс і безкоштовний, він дозволяє користувачеві розширити функціонал за гроші. Наприклад, в безкоштовній версії доступні не всі шаблони, а відео на YouTube завантажується в якості не вище 480р. І особисто мені муляє око великий логотип PowToon у нижньому кутку на кожному слайді та при перегляді відео презентації.

Приклад презентації:

 

4. Moovly

Програмка для презентацій Moovly — пропонує користувачеві як готові шаблони, так і можливість створювати презентацію з нуля. У програми доволі простий інтерфейс. Якщо ж виникають питання, на них дає відповіді чат-бот, встановлений на сайті.

Кожен елемент презентації можна «оживити». Є декілька варіантів цієї дії. Наявність такого вибору дозволяє зробити анімаційний відео ролик унікальним і незвичайним. Moovly дозволяє розробляти як відеопрезентації, так і банери. Програма формально платна. Хоча є безкоштовний варіант Moovly, але він має обмежений функціонал. Наприклад, меншу кількість шаблонів та ліміт на відео — кожна презентація не довше 10 хвилин.

Приклад відео, створеного в Moovly:

5. Plotagon

Plotagon як і SparkolPro являється десктопною програмою, дозволяє створювати анімовані тривимірні ролики-фільми. Від користувача потрібен сценарій, все інше на себе бере Plotagon. Програма Plotagon має два режими: історія і навчальні відеоролики. Герої у слайдах можуть виконувати найрізноманітніші дії. Вони вміють говорити, ходити, розігрувати сценки і навіть битися.

Plotagon — програма для відео, котра подобається дітям і дорослим. Вона досить простенька у використанні, встановлюється програма на ПК усього за декілька хвилин.

Герої фільмів, відео, роликів, анімашок не говорять українською або російською, зате відмінно ведуть діалоги англійською мовою. Є можливість не тільки прописувати текст, який будуть озвучувати персонажі, але і підбирати інтонацію. Діалоги героїв можуть дублюватися субтитрами. Програма безоплатна, але з платним контентом. Наприклад, деякі локації доведеться за бажанням купувати окремо. Але «Шкільний двір», «Школа» і ще декілька опцій доступні у безкоштовному режимі використання, щоб ви змогли зробити собі суперову відеопрезентацію.

Plotagon в дії:

Дивись також 6 корисних візуальних редакторів, які допоможуть вчителю

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: